Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15/09)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

15 Σεπτεμβρίου 2021 08:51
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15/09)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Τετάρτη 15/09! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN. Παράλληλα, η ώρα της δικαίωσης για την επίθεση με βιτριόλι, που δέχθηκε πριν από 1.5 χρόνο στην Καλλιθέα, έρχεται για την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με την 36χρονη Έφη, η οποία της κατέστρεψε τη ζωή.

Καιρός σήμερα 15/9: Το καλοκαίρι... συνεχίζεται με πολλή ζέστη - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Καιρός σήμερα: Όσοι λένε τα ευφυολογήματα περί περισσότερων μερών του Αυγούστου εντός Σεπτεμβρίου ίσως και να... δικαιώνονται, αφού σήμερα (15/9) ο καιρός θα σημειώσει άνοδο της θερμοκρασίας, θυμίζοντας έντονα καλοκαίρι.

Η θερμοκρασία θα φτάνει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 με 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, ύστερα από το προηγούμενο... περίεργο κοκτέιλ.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η προειδοποίηση Αρναούτογλου για την επόμενη εβδομάδα

Ζέστη και «θολούρα» θα έχουμε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού έμπειρου προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος τονίζει ότι δεν έρχεται ο χειμώνας από βδομάδα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook στην οποία παραπέμπει και σε δελτίο καιρού, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ κάνει λόγο και για τοπικές μπόρες στα βόρεια, κυρίως ορεινά.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στην ανάρτησή του: «Πολλή ζέστη και θολούρα στην ατμόσφαιρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τοπικές μπόρες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Φίλοι κυρίως εσείς που είστε αγρότες: ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ κανένας χειμώνας από βδομάδα».

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ελάχιστη πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος την Κυριακή.

Τι αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος

Σε όλη τη χώρα αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες αραιές νεφώσεις, όμως από τη Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν κάποιες βροχές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, φτάνοντας στα 5 – 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο μπορεί να φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ο υδράργυρος θα φτάσει από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες που θα γίνουν νοτιάδες και θα πνέουν έως 3 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share