Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας - Με βαρύ οπλισμό οι δράστες

Επί της οδού Μητροπόλεως

14 Σεπτεμβρίου 2021 12:21
Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας - Με βαρύ οπλισμό οι δράστες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ληστεία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου σε τράπεζα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Η ληστεία έγινε σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 53, με τους δράστες να φέρουν βαρύ οπλισμό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο ένας από τους δύο δράστες έβγαλε πιστόλι για εκφοβισμό των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες απέσπασαν 13.000 ευρώ και διέφυγαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Ωστόσο, 31χρονος λήστευε ντελιβεράδες σε πολυκατοικίες υπό την απειλή μαχαιριού.

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτρια κάβας έδιωξε ληστή πετώντας μπουκάλια και απειλώντας τον με σφυρί

Σε φυγή έτρεψε τον επίδοξο ληστή του καταστήματός της, ιδιοκτήτρια κάβας στην Θεσσαλονίκη.

Η ιδιοκτήτρια της κάβας στην Θεσσαλονίκη αποδείχτηκε «σκληρό καρύδι», με τον ληστή να φεύγει… τρέχοντας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο οπλισμένος ληστής το έβαλε στα πόδια, αφού η 62χρονη ξεκίνησε να του πετάει μπουκάλια.

«Έβγαλε το πιστόλι και μου είπε θα σε πυροβολήσω, δώσε μου λεφτά, δεν έχω να φάω», είπε η ιδιοκτήτρια. Ούτε το πιστόλι του όμως, ούτε οι απειλές του την πτόησαν, «πήρα δεύτερο μπουκάλι το πετάω και δεν φεύγει. Παίρνω άλλο μπουκάλι το πετάω, τρέχω από πίσω του το σηκώνω το πετάω, σπάει κι εκείνος έφυγε», ανέφερε.

Ο ληστής μπήκε στο κατάστημα φορώντας κουκούλα, γυαλιά και μάσκα και αφού πλησίασε στο ταμείο έβγαλε το όπλο και ζήτησε τα χρήματα.

Θεσσαλονίκη ληστής κάβα

Ατρόμητη η 62χρονη πήρε το τηλέφωνο για να καλέσει την αστυνομία. Εκείνος κάνει κίνηση να της το αρπάξει, όμως εκείνη απτόητη τον απείλησε με ένα σφυρί που είχε μπροστά της.

Στην συνέχεια κατάλαβε πως το πιστόλι του δράστη δεν ήταν λειτουργικό, όπως είπε η ίδια, και βγήκε από το ταμείο πετώντας του μπουκάλια.

Ο δράστης στην συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο που είχε παρκάρει απ’ έξω και τράπηκε σε φυγή.

Όμως η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τα χαρακτηριστικά του και συνελήφθη.

Απίστευτο περιστατικό: Ληστές πήγαν να κλέψουν τσιπουράδικο και κλειδώθηκαν μέσαΑπίστευτο περιστατικό: Ληστές πήγαν να κλέψουν τσιπουράδικο και κλειδώθηκαν μέσα

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν δύο ληστές ηλικίας 29 και 38 ετών που μπήκαν να κλέψουν τσιπουράδικο στον Άγιο Κωνσταντίνο και κλειδώθηκαν μέσα.

Οι ληστές όταν προσπάθησαν να φύγουν από το μαγαζί διαπίστωσαν ότι η πόρτα είχε κλειδώσει αυτόματα. Έτσι έσπασαν με τον πυροσβεστήρα του καταστήματος την κεντρική είσοδο και αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους μία τηλεόραση, τις ηλεκτρονικές συσκευές για τις παραγγελίες και το ποσό των 20 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο.

Οι ζημιές έγιναν αντιληπτές από περίοικους που ενημέρωσαν την Αστυνομία και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας εντόπισε και συνέλαβε τους δύο δράστες καθώς οι κάμερες του καταστήματος είχαν καταγράψει τα πρόσωπά τους σύμφωνα με τον taxydromos.gr.

Η Αστυνομία έφερε τους δράστες σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου και τότε ο ένας ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις τους λέγοντας «ήταν μεγάλη βλακεία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share