Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην πυροσβεστική - Φωτιά στην Ίο

Πριν λίγη ώρα..

12 Σεπτεμβρίου 2021 14:44
 Συναγερμός στην πυροσβεστική - Φωτιά στην Ίο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κάτω Κάμπος της Ίου.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα που διαθέτει το νησί, ενώ μεταβαίνουν άλλα δύο οχήματα από όμορα νησιά καθώς και ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Υπενθυμίζουμε ότι δόθηκε νέα έκτακτη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ σε πληγέντες Δήμους και Περιφέρειες από τις πυρκαγιές.

Λέσβος: Μεγάλη φωτιά καίει πευκοδάσος

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Καρυωνα της Γέρας του δήμου Μυτιλήνης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά κυρίως της παρουσίας ξερής καύσιμης ύλης, απόρροια των υψηλών θερμοκρασιών που «στέγνωσαν» τα δάση, η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα και καίει πυκνό πευκοδάσος.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο η περιοχή είναι δύσβατη και το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ έχουν κινηθεί και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας. Η κατάσβεση της φωτιάς είναι δύσκολη, λόγω του ότι η περιοχή είναι δυσπρόσιτη.

Στα μέτωπα επιχειρούν και τα δύο PZL που εδρεύουν στην Μυτιλήνη, ενώ πριν λίγες μέρες σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή.

 Λέσβος: Μεγάλη φωτιά καίει πευκοδάσος

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη - Κοντά στο Διαβαλκανικό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε δίπλα από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και το ξενοδοχείο Nikopolis στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από κάποιο οίκημα που βρίσκεται στην περιοχή και επεκτάθηκε γρήγορα σε χορτολιβαδική έκταση, καίγοντας και κάποια δέντρα, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Οι δυνατοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο με τρεις εστίες ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν ώστε οι φλόγες να μη φτάσουν στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (14:50), ελάχιστες μόνο μικροεστίες έχουν απομείνει για να τεθεί ολοκληρωτικά υπό έλεγχο η φωτιά.

Ζημιές κυρίως σε εξωτερικούς χώρους έχουν υποστεί τουλάχιστον δύο οικήματα που είχαν και στον αύλειο χώρο αρκετά εύφλεκτα υλικά.

Από το Ιατρικό Διαβαλκανικό χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες πυροσβεστήρες προκειμένου να εμποδιστεί η επέκταση της φωτιάς χωρίς να κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση το κεντρικό κτίριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share