Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Στις φλόγες καταμαράν στη Λευκάδα - Εκκενώνονται τα κοντινά σκάφη

Η φωτιά εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους

11 Σεπτεμβρίου 2021 15:02
Στις φλόγες καταμαράν στη Λευκάδα - Εκκενώνονται τα κοντινά σκάφη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις φλόγες τυλίχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου καταμαράν στο λιμάνι της Λευκάδας.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους πήρε γρήγορα διαστάσεις και καταβάλλεται προσπάθεια κατάσβεσής της, με την βοήθεια των σκαφών του λιμενικού αλλά και άλλων σκαφών που βγήκαν για βοήθεια.

Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν τα κοντινά σκάφη. Ενώ στη Μήλο, βυθίστηκε σκάφος με 18 επιβάτες.

Δείτε το βίντεο

Κύθνος: Επιχείρηση διάσωσης 6 ατόμων - Πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ

Έξι άνθρωποι – πέντε αλλοδαποί και ένας Έλληνας, εγκατέλειψαν το καταμαράν σκάφος τους, μετά από εισροή υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Αγ. Δημητρίου, στην Κύθνο.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ενώ στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν, σπεύδουν ένα πλωτό του Λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θρίλερ στη Μήλο: Βυθίστηκε σκάφος με 18 επιβάτες

Θρίλερ στη Μήλο: Βυθίστηκε σκάφος με 18 επιβάτες

Θρίλερ επικρατεί στη Μήλο, καθώς ένα σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά του νησιού, έχοντας 18 επιβάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, ενώ αλιευτικά έσπευσαν πρώτα στο σημείο για να βοηθήσουν. Στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα, με παρόμοιο περιστατικό να σημειώνεται και στην Νάξο.

Κρήτη: Συγκλονιστική διάσωση μεταναστών - Αρκετοί αγνοούνται ακόμη

Σε μια δραματική επιχείρηση διάσωσης μεταναστών προέβησαν οι δυνάμεις της ακτοφυλακής ανοιχτά της Κρήτης.

Δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες και ένα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών χθες από το λιμενικό ανοιχτά της Κρήτης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης. Επισημαίνει παράλληλα της τουρκικές ευθύνες για αυτή τη νέα, «αχρείαστη τραγωδία» στο Αιγαίο με επτά νεκρούς.

κρήτη διάσωση μεταναστών

Οι δυνάμεις της ακτοφυλακής κατάφεραν να διασώσουν 37 μετανάστες. Ορισμένοι από αυτούς, κρατιόντουσαν από σανίδες για να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας. Αρκετοί ακόμη μετανάστες αγνοούνται.

«Η Τουρκία πρέπει να παίρνει πιο σοβαρά τις διεθνείς της υποχρεώσεις», τονίζει το υπουργείο Μετανάστευσης επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του 2021 η Ελλάδα έχει διασώσει εκατοντάδες μετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν τη θάλασσα από τα τουρκικά παράλια.

Προσθέτει επίσης ότι αυτή η αχρείαστη τραγωδία οφείλεται στην αποτυχία της Τουρκίας να δράσει κατά των εγκληματικών συμμοριών και να αποτρέψει αυτές τις επικίνδυνες διελεύσεις. «Αυτό πρέπει να σταματήσει», τονίζει χαρακτηριστικά το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης.

Κρήτη: Δείτε το βίντεο από τη διάσωση των μεταναστών

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share