Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το... πάει πιο μακριά ο Μητσοτάκης: Μετά τη «μίζα» στους 18-25 ετών, δίνει ίντερνετ στους 15-17 για να εμβολιαστούν

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ

10 Σεπτεμβρίου 2021 20:07
Το... πάει πιο μακριά ο Μητσοτάκης: Μετά τη «μίζα» στους 18-25 ετών, δίνει ίντερνετ στους 15-17 για να εμβολιαστούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ξεχωριστή εξαγγελία αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα του εμβολιασμού, προκειμένου να πειστούν οι νέοι, στοχεύοντας στη ΔΕΘ τις ηλικίες 15-17 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star θα υπάρξει ένα «freedom pass», όπως αυτό που δίνεται στους ηλικίας 18 με 25 ετών, με διαφορετικές, ωστόσο, παροχές λόγω ηλικίας. Έτσι μία από τις παροχές φαίνεται πως θα είναι τα δεδομένα για τη χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών ή τάμπλετ, τη στιγμή που ζητείται για όλους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Επίσης οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αναμένεται να περιέχουν και κάτι παραπάνω από αυτό, πιθανότατα ένα ποσό σε ψηφιακή κάρτα που θα μπορεί να εξαργυρωθεί ευρύτερα σε υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας ή σε αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών και προϊόντα είτε και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες στον τομέα του πολιτισμού.

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνεται στο «καλάθι» των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Κλείδωσαν: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώνει στη ΔΕΘ o Κυριάκος Μητσοτάκης!

Έρχεται νέο κύμα ακρίβειας με ανατιμήσεις σε ρεύμα, ψωμί, καφέ και άλλα προϊόντα. Στην κυβέρνηση εξετάζουν νέα μέτρα προκειμένου οι καταναλωτές να επιβαρυνθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Η μετάταξη προϊόντων σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ φαίνεται προς ώρας να είναι ένα από τα βασικά μέτρα τα οποία εξετάζονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στη ΔΕΘ με σκοπό να κάνει ανακοινώσεις και να καθυσυχάσει την ανησυχία των πολιτών.

Η μόνη παρέμβαση που προκύπτει από τις πληροφορίες και κινείται γενικά προς την κατεύθυνση της ανάσχεσης του κύματος των ανατιμήσεων είναι οι μειώσεις στο ΦΠΑ μέσω της μετάταξης βασικών αγαθών ευρείας λαϊκής κατανάλωσης σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ αναμένεται να εξαγγείλει ένα πακέτο συνολικής αναμόρφωσης της οικονομικής πολιτικής με τρεις άξονες παρεμβάσεων. Οι δύο άξονες καλύπτουν σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού με κάποιες ελαφρύνσεις.

Κλείδωσαν: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώνει στη ΔΕΘ o Κυριάκος Μητσοτάκης!

Νέα μέτρα: Πού θα γίνουν μειώσεις

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μειώσεις εμμέσων φόρων, ελάφρυνση μισθωτής εργασίας, ενώ προβλέπονται μέτρα και για την ενίσχυση των πυρόπληκτων πολιτών από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Επιπλέον, αναμένεται μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα, με τη μετάταξή τους σε διαφορετική κλίμακα συντελεστή (από 13% σε 6% για ψωμί, γάλα, κρέας, ζυμαρικά, δημητριακά, καφέ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επίσης από το βήμα της ΔΕΘ επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ για τους πυρόπληκτους, προβλέπονται διευκολύνσεις όπως αναστολές πλειστηριασμών.

Προτάσεις

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε την «ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας και ζήτησε:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ
  • Ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων για την προστασία των καταναλωτών και της οικονομίας
  • Πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους για ευάλωτους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
  • Κατάργηση των προκλητικών μπόνους στα γαλάζια goldenboys στη ΔΕΗ
  • Η αλλεργία της κυβέρνησης στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία έχει στοιχίσει ήδη πολύ ακριβά. Η ακρίβεια και η λιτότητα όμως δεν είναι μονόδρομος. Άμεση λήψη μέτρων τώρα για να μην είναι αύριο πολύ αργά.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share