Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το... τραβάει κι άλλο ο Κουφοντίνας: Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την αποφυλάκισή του

Ο αμετανόητος τρομοκράτης συνεχίζει την προσπάθεια του να βγει από την φυλακή

10 Σεπτεμβρίου 2021 18:12
Το... τραβάει κι άλλο ο Κουφοντίνας: Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την αποφυλάκισή του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς ο ίδιος ζητά την υφ' όρων αποφυλάκισή του, πηγαίνοντας στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ).

Ο αμετανόητος τρομοκράτης έκανε αυτή την κίνηση, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια φυλάκισης.

Ο πολυϊσοβίτης της 17Ν μιλά για παραβίαση των διατάξεων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ και υποστηρίζει πως αρμόδια να αποφανθούν για το θέμα της μεταγωγής του είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Ο Κουφοντίνας μετά της συμπλήρωση πάντως 19 ετών στη φυλακή, έκανε χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος και κατέθεσε στη διοίκηση των φυλακών αίτημα για υφ’ όρων απόλυση που θα συζητηθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Η... άποψη του γιου του για την εργασία

Έκτορας Κουφοντίνας: Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση στα μέσα Μαΐου στη Βουλή σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι 8 ώρες εργασίας είναι υπερβολικά πολλές».

Η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα

«Το τρίπτυχο: 8 ώρες εργασία - 8 ώρες ξεκούραση - 8 ώρες διασκέδαση ήταν προωθητικό για την εποχή του. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογία οι 8 ώρες εργασίας είναι υπερβολικά πολλές. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο σύγχρονος εργάτης με τα σύγχρονα μέσα μπορεί να βγάλει μέσα σε λίγη ώρα την εργασία που έβγαινε παλιότερα σε πολύ περισσότερο χρόνο, τότε το αίτημα θα έπρεπε να είναι:

Για την ίδια παραγωγικότητα - λιγότερες ώρες εργασία - υψηλότεροι μισθοί. Και αντί για αυτό έχουμε αύξηση του ωραρίου από 8 σε 10 ή 12, επιστρέφοντας σε συνθήκες δουλείας από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου, για μισθούς απλής και οριακής επιβίωσης. Επιστροφή στη φεουδαρχία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share