Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν 32χρονο για διακίνηση ενός τόνου κάνναβης!

Την είχε περάσει στη Σουηδία

10 Σεπτεμβρίου 2021 17:28
Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν 32χρονο για διακίνηση ενός τόνου κάνναβης!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια ακόμη ανατριχιαστική είδηση έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, καθώς ένας άνδρας συνελήφθη στη συμπρωτεύουσα για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης στη Σουηδία.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη ύστερα από τη συνεργασία Ελλήνων και Σουηδών αστυνομικών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκόμενων (ENFAST) ενώ, η ποσότητα κάνναβης την οποία κατηγορείται ότι διακινούσε είναι άνω του ενός τόνου, με παρόμοια υπόθεση να υπάρχει στην Κρήτη.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα, είναι 32 χρονών, Σουηδός υπήκοος με ιρακινές ρίζες. Σύμφωνα με τα σουηδικά διωκτικά έγγραφα, η εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη τελέστηκε τον περυσινό Νοέμβρη, όταν «μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος κατελήφθησαν να κατέχουν έναν τόνο και 201 κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα σε κοίλες πλάκες από πέτρα, εντός εισαγόμενου φορτίου μαρμάρινων πλακιδίων». Κατά τη σύλληψή του επέδειξε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και στερούταν εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Νωρίτερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Σουηδία. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως βρισκόταν για «τουρισμό» στην Ελλάδα και αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ δήλωσε ότι συναινεί να εκδοθεί στη Σουηδία. Παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έκδοσή του.

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψή της με κοκαΐνη

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Πριν από λίγο συνελήφθη γνωστή παίκτρια ριάλιτι με 7 κιλά κοκαΐνης στην κατοχή της! Η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας περαιτέρω πληροφορίες!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 9-9-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Επιπρόσθετα ο ημεδαπός κατηγορείται και για βία κατά υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών και των Νοτίων Προαστίων, εντοπίστηκαν οι δύο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

 Έλενα Πολυχρονοπούλου: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψή της με κοκαΐνη

Ειδικότερα, ο ημεδαπός κατελήφθη στην περιοχή της Νέας Σμύρνης να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση και για λογαριασμό της ημεδαπής, βαλίτσα εντός της οποίας υπήρχαν -7- αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους -7- κιλών και -827- γραμμαρίων.

Ο ανωτέρω προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, προέβαλε σθεναρή αντίσταση, κτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην Αθήνα, κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -0,1- γραμμαρίου.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους -7.827,1- γραμμαρίων
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των -5.050- ευρώ
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα
  • -3- συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share