Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη! Η ιδιόχειρη διαθήκη του - Ποιος παίρνει το σπίτι στο Παρίσι

Αποκάλυψη!

10 Σεπτεμβρίου 2021 13:16
Αυτή είναι η περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη! Η ιδιόχειρη διαθήκη του - Ποιος παίρνει το σπίτι στο Παρίσι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αγαπημένος συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα, φρόντισε πέρυσι να στείλει ιδιόχειρη πολιτική διαθήκη στον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα:

“Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν από το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “μεγάλα μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και ώριμα χρόνια μου, τα πέρασα κάτω από την σημαία του ΚΚΕ. Για αυτό τον λόγο θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο σαν κουμμουνιστής”, έγραψε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, όπως αναγράφει σε δημοσίευμά του το περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ.

Με την επιστολή αυτή ζητούσε επίσης από τον ΓΓ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε:
“Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου, αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει σε συνεννόηση με την γραμματέα μου, Ρένα Παρμενίδου, και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη”.

Αυτή είναι η περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη! Η ιδιόχειρη διαθήκη του - Ποιος παίρνει το σπίτι στο Παρίσι

Το διαμέρισμα του Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι και η περιουσία που χάθηκε

Η ακίνητη περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν μεγάλη, μεταξύ άλλων φέρεται να είχε αγοράσει κι ένα μεγάλο διαμέρισμα στο Παρίσι, το οποίο πουλήθηκε πριν χρόνια για αρκετά εκατομμύρια. Τι έγιναν άραγε αυτά τα χρήματα και η κόρη του Μαργαρίτα έφτασε στο σημείο να ζητάει βοήθεια πριν από λίγους μήνες και μάλιστα δημόσια; Και εκτός από τα υλικά, υπάρχει και η τεράστια καλλιτεχνική περιουσία του Μίκη, αφού μόνο από τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του, όπως π.χ. με τον Ζορμπά, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Πώς όμως βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση; Και τι έχει συμβεί με την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη; Οι πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει μεγάλες σπατάλες και λάθος διαχείριση στην περιουσία που δημιούργησε ο Θεοδωράκης, με αποτέλεσμα όντως σήμερα τα μόνα έσοδα για την οικογένειά του να είναι τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα.

Βυθισμένη στην θλίψη η γραμματέας του, Ρένα Παρμενίδου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν νεαρή κοπέλα, η Ειρήνη Παρμενίδου βρέθηκε μαζί του. ‘Ήταν αρκετά σεμνή, λιγομίλητη, ευγενική και εχέμυθη. Ο Μίκης Θεοδωράκης πολλές φορές την αποκαλούσε «τα μάτια και τα αφτιά του», καθώς τον προστάτευε στα πάντα.

Όταν σύζυγος, Μυρτώ, κατέπεσε λόγω προβλημάτων υγείας, η Ρένα Παρμενίδου ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις του Μίκη και μάλιστα όλοι όσοι την γνωρίζουν, μιλούν για ένα πολύ έμπιστο άτομο. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθώς ήταν η μόνη που γνώριζε για την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων και μάλιστα συνέταξαν και μαζί τις επιστολές που απέστειλε ο ίδιος με τη εν λόγω επιθυμία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share