Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Ματίνα Παγώνη: Ένταση on air με αντιεμβολιαστή κλινικό διαιτολόγο

«Προτείναμε συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία»

10 Σεπτεμβρίου 2021 08:19
Ματίνα Παγώνη: Ένταση on air με αντιεμβολιαστή κλινικό διαιτολόγο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Είναι ένα κομβικό σημείο, δύσκολο για όλους μας. Μόλις ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, μετά από 15 μέρες θα φανεί τι θα γίνει. Ο αριθμός των παιδιών που έχει εμβολιαστεί είναι μικρός. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μάσκα και τήρηση αποστάσεων πρέπει να τηρηθούν. Τα παράθυρα στις τάξεις θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτά. Η πρότασή μας είναι, και το είπα και στον υπουργό, συνεργεία έξω από κάθε σχολείο για να εμβολιαστούν παιδιά», είπε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στο Mega.

Η κ. Παγώνη επισήμανε ότι «οι μελέτες που έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή είναι όλες ασφαλείς για τα παιδιά. Ευρώπη και Αμερική έχουν εμβολιάσει πάρα πολλά παιδιά. Μιλάμε με στοιχεία σοβαρά».

Παγώνη: Ένταση με αντιεμβολιαστή κλινικό διαιτολόγο

Ο κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης, κλινικός διαιτολόγος, αρνείται να εμβολιαστεί και τα όσα είπε ανέβασαν τους τόνους.

«Όταν βγαίνουν στη δοκιμή θα πρέπει να κρατείται η κίτρινη κάρτα. Θα πρέπει να πιστοποιείται το γεγονός ότι το φάρμακο πράττει αυτό που αναζητώ. Οι δύο λέξεις που φοβίζουν την κοινωνία είναι η κίτρινη κάρτα και το πιστοποιητικό αντισωμάτων, τα οποία πηγάζουν από το ιατρικό ακαταδίωκτο. Το εμβόλιο έχει πάρει προσωρινή άδεια» είπε.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις και τόνισε για τους ανθρώπους που μπαίνουν στη ΜΕΘ.

«Στην ιατρική δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις, αλλά με επιστημονικά δεδομένα. όταν το εμβόλιο έχει περάσει στην τρίτη φάση που φαίνονται παρενέργειες νομίζω ότι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση. Δεν μιλάμε με γενικότητες. Αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα είναι στα χέρια του καθενός. Το εμβόλιο έχει περάσει όλες τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας όλες τις παρενέργειες και τι έχει συμβεί σε όλα τα όργανα σε ποσοστά, και επιπλέον από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με κορωνοϊό, που η δική μου άποψη μετράει, και όχι η δική σας. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο φτάνουν σε ΜΕΘ, αλλά μετά ταλαιπωρούνται με προβλήματα και ακτινολογικά ευρήματα για μία ζωή», αντέκρουσε η κ. Παγώνη.

«Πιστέψτε με ότι αν αποδεχτώ να κάνω το εμβόλιο, να είστε σίγουροι ότι θα το αποδεχτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Θα εμβολιαστώ μπροστά στην κάμερα εφόσον κρατηθεί η κίτρινη κάρτα και μετά την ιατρική πράξη πιστοποιούνται τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού», είπε ο κ. Πουλτουρτζίδης.

Παγώνη: «Δέχομαι σοβαρές απειλές στο κινητό μου»

Στην αποκάλυψη ότι δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, προχώρησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως δήλωσε δέχεται απειλές, αλλά αυτό όπως είπε δεν την εμποδίζει από να βγαίνει και να ενημερώνει.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων, σημείωσε πως τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12-17 είναι πολύ χαμηλά.

Καμπανάκι για τους εμβολιασμούς παιδιών

«Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση», πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως, έκανε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολείο, που θα εμβολιάζουν παιδιά και γονείς.

Τέλος, διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν εκμεταλλευόμαστε τα παιδιά για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

 Παγώνη: «Δέχομαι σοβαρές απειλές στο κινητό μου»

Έγκλημα αυτό που έγινε στην Καρδίτσα

κ. Παγώνη, μίλησε στον ΣΚΑΪ και για το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς που έγιναν σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτσας , για τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν και για την άμεση ανάγκη εμβολιασμό των παιδιών, μίλησε στην εκπομπή σήμερα η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη δήλωσε πως το συμβάν με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά αποτελεί έγκλημα και ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού: «Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε.

Όσον αφορά στην υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς , τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατα τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει: «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση».

«Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση», τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share