Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Μίνι lockdown για Αργολίδα και Ευρυτανία - Οι περιοχές που ακολουθούν

«Σφίγγει» ο κλοιός στην χώρα

9 Σεπτεμβρίου 2021 19:19
Μίνι lockdown για Αργολίδα και Ευρυτανία - Οι περιοχές που ακολουθούν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης για έκτακτα μέτρα σε Αργολίδα και Ευρυτανία, που μπαίνουν σε καθεστώς περιορισμών, όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία.

Παράλληλα, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας.

Προηγήθηκε η νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Τι θα ισχύσει σε Αργολίδα-Ευρυτανία

Τα μέτρα που ισχύουν στις παραπάνω περιοχές είναι τα κάτωθι:

 • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
 • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επισημαίνεται, δε, πως τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Οι επόμενες περιοχές που οδηγούνται στο lockdown

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε αρκετές περιοχές της χώρας, με κάποιες να κινδυνεύουν περισσότερο με την επιβολή ενός lockdown.

Συγκεκριμένα, τον κώδωνα για εννέα περιοχές της χώρας κρούει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία απόψε περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας – ο λόγος των κρουσμάτων κορωνοϊού και των τεστ – ανά περιφερειακή ενότητα.

Βάσει του δείκτη αυτού, οι εν λόγω περιοχές έχουν ξεπεράσει το «όριο συναγερμού» (3%), αν και όχι κατά πολλές μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες εβδομάδες σε κάποιους νομούς η θετικότητα υπερέβη ακόμη και το 6% – η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη κατά τα τελευταία δεδομένα.

Υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω τιμές:

 • Νάξος 3,71%
 • Ικαρία 4,28%
 • Ηλεία 4,65%
 • Μεσσηνία 3,28%
 • Μύκονος 4,38%
 • Αχαΐα 3,11%
 • Ευρυτανία 3,39%
 • Καστοριά 3,39%
 • Χίος 3,75%

Με την πρώτη ματιά στα παραπάνω «ξεχωρίζουν» οι Π.Ε. Ικαρίας, Ηλείας και Μυκόνου οι οποίες βρίσκονται στο 4%, στοιχείο που αναμένεται να ληφθεί υπόψιν από τους ειδικούς, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συσκέψεων για την επιβολή τοπικών μέτρων για το «σπάσιμο» της μετάδοσης του ιού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share