Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εξαδάκτυλος: «Όσοι αρνούνται τη διασωλήνωση να υπογράψουν και να φύγουν»

“Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο”

9 Σεπτεμβρίου 2021 13:37
Εξαδάκτυλος: «Όσοι αρνούνται τη διασωλήνωση να υπογράψουν και να φύγουν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού, τους εμβολιασμούς και τους αρνητές διασωληνώσεων.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης κορωνοϊού και είπε: «Υπάρχει προσπάθεια από πολλούς να βρουν έναν άλλον τρόπο για να εμφανιστούν ότι νόσησαν ή εμβολιάστηκαν, επειδή δε θέλουν να πράξουν αυτό που θα βοηθήσει και την υγεία τους είναι αληθές», σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε ένα μέτρο για όσους έχουν την υποχρέωση σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία. «Αυτό μπορεί να διασφαλιστεί με έναν σχετικά απλό τρόπο, δηλαδή ανεμβολίαστος που έχει υποχρέωση εμβολιασμού και διαγιγνώσκεται θετικός, να πρέπει να επιβεβαιωθεί η διάγνωση με PCR τεστ για να καταγραφεί ως ασθενής από μια δεύτερη δημόσια δομή».

Τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά που αφορούν δημόσιες δομές: «Όποιος προσπαθήσει να εξαπατήσει το σύστημα, αργά η γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανοησία του, γιατί η πιθανότητα να συναντήσουμε τον ιό όλοι μας, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, είναι περίπου βεβαιότητα εφεξής. Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του, γιατί περί βλακείας πρόκειται».

Σχετικά με τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν, σχολίασε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο νοσηλευτικό προσωπικό: «Πρώτον, έχουμε παράλογες απαιτήσεις σαν αυτές που είδαμε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κι εδώ θα πω πως προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί, μπορεί να υπογράψει, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του και να αποχωρήσει. Κανείς δεν εισάγεται με το ζόρι στο νοσοκομείο. Όποιος επιθυμεί να μην ανανηφθεί, μπορεί πάλι να το υπογράψει και να γίνει σεβαστό αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Δεν μπορεί όμως οι γιατροί που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία να συνεργάζονται και να διαβουλεύονται με τον δικηγόρο του και τον αστρολόγο του. Επίσης, δεν επιτρέπεται την επομένη, ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε νοητική κατάσταση και αν βρίσκεται, να απειλεί και να βρίζει συναδέλφους, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Και η πολιτεία πρέπει να προστατέψει τους γιατρούς που εργάζονται και αντιμετωπίζουν περιστατικά Covid από κακόβουλες ενέργειες, οι οποίες δυστυχώς υπάρχουν».

Τέλος, σχολίασε και τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη λέγοντας πως: «Περιμένω να μας πει τα επιστημονικά στοιχεία που είδε για να το πείσουν να τον εμβολιαστεί, όπως έλεγε τον Μάιο. Αυτό έλεγε. Αλλιώς πρέπει να πει ότι με υποχρέωσαν».

Κλειστοί χώροι - Μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα - Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός: Αυστηροποιείται από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας για τους ανεμβολίαστους.

 Κλειστοί χώροι μέτρα εστίαση

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους με την προϋπόθεση βέβαια να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστους του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Αναλυτικά:

  • Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
  • Σε θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επιλέξουν αν θα λειτουργούν ως αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.
  • Στα κλειστά γυμναστήρια επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους, εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών
  • Τέλος, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

«Στην π@#στ@# απαντάς με π#@στ#@! Ψάχνω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει πλαστό πιστοποιητικό»: Κυνική ομολογία ανεμβολίαστης (Video)

«Στην π@#στ@# απαντάς με π#@στ#@! Ψάχνω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει πλαστό πιστοποιητικό»: Κυνική ομολογία ανεμβολίαστης (Video)

«Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με τίποτα και θα ψάχνω να βρω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν πλαστά πιστοποιητικά» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ μια ανεμβολίαστη γυναίκα. Παράλληλα, πολλές είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά που έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Όπως είπε, ο γιατρός της είπε πως δε μπορεί να κάνει το εμβόλιο λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Έτσι, ψάχνει τρόπο να εκδώσει πιστοποιητικό, καθώς το χαρτί που επιβεβαιώνει το πρόβλημα υγείας της δεν γίνεται δεκτό στα μαγαζιά, στα οποία πλέον μπορούν να μπουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

«Έχω σκεφτεί να πάρω ένα θετικό τεστ για να μην εμβολιαστώ, αλλά ο γιατρός δεν το δέχτηκε. Έχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Έχω σκεφτεί να πω στο γιατρό να μη μου βάλει τη βελόνα και να πετάξει έξω το υγρό. Τους έχω προτείνει να τους πληρώσω τόσο, όσο μπορώ. Τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω πόσα θέλεις, αλλά φοβούνται και δεν το κάνουν. Η ίδια ισχυρίζεται πως «εσείς οι εμβολιασμένοι είστε πιο επικίνδυνοι για εμάς που δεν το έχουμε κάνει».

«Ποια παρανομία; Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Παράνομοι είναι όλοι αυτοί που κάνουν όλα αυτά. Υποχρεωτικός εμβολιασμός; Αν δεν κάνω εμβόλιο, δεν κυκλοφορώ; Πού τα ακούσατε όλα αυτά;» συνέχισε η ίδια ενώ στην παρατήρηση της δημοσιογράφου πως το να εξασφαλίζεις πλαστό πιστοποιητικό είναι παράνομο, απάντησε: «Δεν πειράζει. Στην π… απαντάς με π…».

Η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανίστηκε και σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δηλώνοντας πως είναι «αναγκαστική αρνήτρια» και η ίδια ψάχνει τρόπο να πάρει πιστοποιητικό γιατί λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο μετά από συμβουλή του γιατρού της.

«Όταν εκείνοι επιλέγουν, από τη στιγμή που δεν κάνω το εμβόλιο, να είμαι ένας μη ελεύθερος άνθρωπος, επιλέγω κι εγώ έναν ίδιο τρόπο να τους απαντήσω. Είναι δικό μου θέμα το πότε θα αποφασίσω να το κάνω», είπε. Όπως ανέφερε, «δεν μπορεί κανένας, από τη στιγμή που θεωρούμαστε ελεύθερη χώρα και πολίτες που ψηφίζουμε να κάνει υποχρεωτικό το εμβόλιο».

«Παράνομο για μένα είναι να στερείς την ελευθερία του ανθρώπου», τόνισε και συμπλήρωσε πως «αφού υπάρχει πανδημία γιατί να μην κλειστούν και οι άλλοι μέσα;»

Κλείνοντας είπε: «Θα συνεχίσω να είμαι αναγκαστική αρνήτρια του εμβολίου, γιατί δεν είπα ότι δεν θέλω να το κάνω, δεν είμαι όμως έτοιμη να το κάνω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share