Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μίκης Θεοδωράκης: Ύστατο χαίρε στον Γαλατά Χανίων! Έφτασε στην Κρήτη η σορός του - Συγκινητικές στιγμές (Video)

Θα ταφεί δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του - «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος

9 Σεπτεμβρίου 2021 07:42
Μίκης Θεοδωράκης: Ύστατο χαίρε στον Γαλατά Χανίων! Έφτασε στην Κρήτη η σορός του - Συγκινητικές στιγμές (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο λιμάνι της Σούδας έφτασε νωρίς το πρωί, με το πλοίο της γραμμής, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του και χθες μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο οποίο συνέρρευσε πλήθος κόσμου, το τρισάγιο στην Μητρόπολη Αθηνών και τον συγκινητικό αποχαιρετισμό στο λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι για την Κρήτη. Σε αυτό, συνόδευσαν τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, ο γιος του και άλλοι συγγενείς.

Λίγο μετά τις 7:20 το αυτοκίνητο που μεταφέρει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη εξήλθε του πλοίου και ξεκίνησε η πομπή προς το κέντρο των Χανίων.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ:

Η ταφή

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια με συνοδεία βρακοφόρων και της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Χανίων.

Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Στον σημερινό, τελευταίο αποχαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να παραστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κ.α.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share