Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Κλείδωμα» για τους ανεμβολίαστους: Τα μέτρα που τους αναγκάζουν να εμβολιαστούν - Ψάχνουν... απάτες για να κυκλοφορούν

Έρχονται δύσκολες μέρες...

8 Σεπτεμβρίου 2021 23:18
«Κλείδωμα» για τους ανεμβολίαστους: Τα μέτρα που τους αναγκάζουν να εμβολιαστούν - Ψάχνουν... απάτες για να κυκλοφορούν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η χώρα «κλειδώνει» για τους ανεμβολίαστους τις επόμενες μέρες, καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν τα νέα μέτρα, που θα μπορούσαν να αποκληθούν και ως ένα lockdown για όσους δεν κάνουν το «τσίμπημα», με βάση όσα θα εφαρμοστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ημερομηνία – κλειδί, καθώς την ίδια ημέρα ανοίγουν τα σχολεία και υπάρχει φόβος για αύξηση των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί προβλέπουν έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων, ειδικά έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, οπότε κι αναμένεται να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας, τη στιγμή που κάποιες περιοχές κινδυνεύουν επίσης με το απαγορευτικό.

Αυτά είναι τα μέτρα

  • Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υποβάλλονται σε ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα, το οποίο θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ.
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα, τα οποία θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ.
  • Ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αναλόγως της συχνότητας διάγνωσης που έχει οριστεί για την κατηγορία δραστηριότητας.
  • Το εάν έχουν όντως κάνει το τεστ οι εργαζόμενοι θα αποδεικνύεται με την ψηφιακή βεβαίωση από το gov.gr και θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή COVID Free App από τον εργοδότη.
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή (10 ευρώ).
  • Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid τεστ 48 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ τα παιδιά 5 έως 12 ετών θα κάνουν self test.
  • Από 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα.
  • Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
  • Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία: Θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.
    Κλειστά γυμναστήρια: Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

«Στην π@#στ@# απαντάς με π#@στ#@! Ψάχνω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει πλαστό πιστοποιητικό»: Κυνική ομολογία ανεμβολίαστης (Video)

«Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με τίποτα και θα ψάχνω να βρω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν πλαστά πιστοποιητικά» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ μια ανεμβολίαστη γυναίκα.

Όπως είπε, ο γιατρός της είπε πως δε μπορεί να κάνει το εμβόλιο λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Έτσι, ψάχνει τρόπο να εκδώσει πιστοποιητικό, καθώς το χαρτί που επιβεβαιώνει το πρόβλημα υγείας της δεν γίνεται δεκτό στα μαγαζιά, στα οποία πλέον μπορούν να μπουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

«Έχω σκεφτεί να πάρω ένα θετικό τεστ για να μην εμβολιαστώ, αλλά ο γιατρός δεν το δέχτηκε. Έχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Έχω σκεφτεί να πω στο γιατρό να μη μου βάλει τη βελόνα και να πετάξει έξω το υγρό. Τους έχω προτείνει να τους πληρώσω τόσο, όσο μπορώ. Τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω πόσα θέλεις, αλλά φοβούνται και δεν το κάνουν. Η ίδια ισχυρίζεται πως «εσείς οι εμβολιασμένοι είστε πιο επικίνδυνοι για εμάς που δεν το έχουμε κάνει».

«Ποια παρανομία; Στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Παράνομοι είναι όλοι αυτοί που κάνουν όλα αυτά. Υποχρεωτικός εμβολιασμός; Αν δεν κάνω εμβόλιο, δεν κυκλοφορώ; Πού τα ακούσατε όλα αυτά;» συνέχισε η ίδια ενώ στην παρατήρηση της δημοσιογράφου πως το να εξασφαλίζεις πλαστό πιστοποιητικό είναι παράνομο, απάντησε: «Δεν πειράζει. Στην π… απαντάς με π…».

Η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανίστηκε και σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δηλώνοντας πως είναι «αναγκαστική αρνήτρια» και η ίδια ψάχνει τρόπο να πάρει πιστοποιητικό γιατί λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο μετά από συμβουλή του γιατρού της.

«Όταν εκείνοι επιλέγουν, από τη στιγμή που δεν κάνω το εμβόλιο, να είμαι ένας μη ελεύθερος άνθρωπος, επιλέγω κι εγώ έναν ίδιο τρόπο να τους απαντήσω. Είναι δικό μου θέμα το πότε θα αποφασίσω να το κάνω», είπε. Όπως ανέφερε, «δεν μπορεί κανένας, από τη στιγμή που θεωρούμαστε ελεύθερη χώρα και πολίτες που ψηφίζουμε να κάνει υποχρεωτικό το εμβόλιο».

«Παράνομο για μένα είναι να στερείς την ελευθερία του ανθρώπου», τόνισε και συμπλήρωσε πως «αφού υπάρχει πανδημία γιατί να μην κλειστούν και οι άλλοι μέσα;»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share