Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ράλι Ακρόπολις: Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του τραμ

8 Σεπτεμβρίου 2021 15:13
Ράλι Ακρόπολις: Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρυθμίσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής του «Ράλι Ακρόπολις» και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας:

  • Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» θα είναι κλειστός και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.
  • Τα δρομολόγια του Τραμ θα διεξάγονται με τερματικό σταθμό τη στάση «Κασομούλη» από την έναρξη των δρομολογίων και μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

 Ράλι Ακρόπολις: Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»

Ωστόσο δημιουργούνται νέα εκδοτήρια εισιτηρίων από τον ΟΑΣΑ.

Επίθεση με οξύ στο μετρό του Τόκιο – Δύο τραυματίες

Δύο άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα έπειτα από επίθεση με θειικό οξύ που σημειώθηκε την Τρίτη, το βράδυ σε σταθμό του μετρό του Τόκιο, ενώ οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον δράστη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Καθώς ανέβαινε σε κυλιόμενη σκάλα στον σταθμό, ένας 22χρονος υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο από υγρό που του έριξε ένας άνθρωπος ο οποίος διέφυγε στη συνέχεια, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μια 34χρονη γυναίκα γλίστρησε και υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα πόδια λόγω του υγρού που είχε πέσει κάτω.

Η επίθεση στον σταθμό του μετρό Σιροκάνε-Τακανάουα, στο κέντρο του Τόκιο, σημειώθηκε μόλις άρχισαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες χθες, Τρίτη, στην ιαπωνική πρωτεύουσα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Αυτοί αναμένεται να διαρκέσουν ως τις 5 Σεπτεμβρίου και διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω της COVID-19. Στις αρχές του Αυγούστου κατά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι σε προαστιακό τρένο στο Τόκιο. Ο δράστης, ένας 30χρονος Ιάπωνας, συνελήφθη γρήγορα.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι ωστόσο σπάνιες στην Ιαπωνία, όπου η νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα είναι εξάλλου εξαιρετικά αυστηρή.

Επίθεση με οξύ στο μετρό του Τόκιο – Δύο τραυματίες

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: «Ήταν μια άτυχη στιγμή» - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 25χρονος

Ελεύθερος αλλά με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο 25χρονος που κατηγορείται ότι έριξε καυστικό υγρό στη φίλη του στην Κυψέλη. Ειδικότερα μετά την απολογία του, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με το θύμα και πώς εκείνο το βράδυ υπήρξε μια διαφωνία. "Ήταν μια άτυχη στιγμή" , φέρεται να είπε προσθέτοντας ότι δεν ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας κι ότι δεν ήξερε πως η κοπέλα διανύει τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ισχυρίστηκε δε , πως το υγρό που έριξε στο πρόσωπο της 25χρονης γυναίκας ήταν αμμωνία. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 25χρονου, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: «Aκούμε τα βράδια κορίτσια να φωνάζουν...» - Σοκάρουν αυτόπτες μάρτυρες (Video)

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε χθες μια 25χρονη έγκυος στην Κυψέλη που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό όταν βρέθηκε αντιμέτωπη στη μέση του δρόμου με άγνωστο άνδρα που την ακινητοποίησε.

Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής για την επίθεση με καυστικό υγρό

Φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι του οικισμοί «Γεωργίου Παπανδρέου», στο Αττικό Άλσος, μετά την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχτηκε μία 25χρονη κοπέλα στην Κυψέλη, που ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος.

«Εμείς δεν είχαμε ακούσει. Κλεινόμαστε στα σπίτι και φοβόμαστε. Και να ακούγαμε κάτι δεν θα βγαίναμε. Έρχονται συχνά κοπέλες με νεαρούς, άλλοι τις δέρνουν, τις κακοποιούν. Κάποιοι βγαίνουν να βοηθήσουν, άλλοι φοβούνται και δεν με βγαίνουν» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» κάτοικος της περιοχής.

«Είναι συχνά αυτά τα φαινόμενα. Από τύχει δεν απέβησαν μοιραία» πρόσθεσε.

«Πολλές φορές γίνονται τέτοια συμβάντα. Πολλές φορές ακούμε τα βράδια κορίτσια να φωνάζουν γιατί τις δέρνουν» υπογραμμίζει άλλος κάτοικος.

Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν κατάθεση από την 25χρονη.

Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια του θύματος στους συναδέλφους τους που έσπευσαν με το περιπολικό στο σημείο, ο δράστης δεν ήταν γνωστό πρόσωπο. Ωστόσο οι αστυνομικοί θα εξετάσουν όλες τις στενές προσωπικές επαφές της 25χρονης αναζητώντας κάποιο κίνητρο που ενδεχομένως να κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Οι γείτονες της νεαρής κοπέλας που συζεί εδώ και περίπου δύο χρόνια με το σύντροφό της στην Κυψέλη κάνουν λόγο για ένα ήσυχο ζευγάρι.

Περισσότερες απαντήσεις αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι δεν πρόκειται για ουσία με καυστικότητα όμοια με βιτριόλι, αλλά για κάποιο λιγότερο διαβρωτικό οικιακό χημικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share