Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σωτήρης Τσιόδρας: Τα 3 μέτρα για να πέσουν 90% τα κρούσματα στα σχολεία! Τι έκανε ο ίδιος με τα 3 παιδιά του;

Κίνηση ματ!

8 Σεπτεμβρίου 2021 14:29
Σωτήρης Τσιόδρας: Τα 3 μέτρα για να πέσουν 90% τα κρούσματα στα σχολεία! Τι έκανε ο ίδιος με τα 3 παιδιά του;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βασική κυβερνητική επιθυμία είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά άνω των 12 ετών. Έτσι αποφασίστηκε ότι στον εμβολιασμό αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο πλέον και οι παιδίατροι, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα να εμβολιάζουν τα παιδιά στα ιατρεία τους.

Η κυβέρνηση και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή αυτής της υγειονομικής κρίσης συμβουλεύεται τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Έτσι και τώρα ο καθηγητής παίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη όποιων αποφάσεων. Ο κύριος Τσιόδρας στάθηκε ιδιαίτερα στον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, σημειώνοντας ότι «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

Σωτήρης Τσιόδρας: Τα 3 μέτρα για να πέσουν 90% τα κρούσματα στα σχολεία! Τι έκανε ο ίδιος με τα 3 παιδιά του;

Παράλληλα, ανέφερε πως «είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία».

Ο καθηγητής Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αποκαλύψει πως και τα 3 παιδιά του που βρίσκονται ήδη στην εφηβεία έχουν εμβολιαστεί.

«Θα έχουμε και θανάτους παιδιών!» Εφιαλτικές προβλέψεις για το άνοιγμα των σχολείων (Video)

Τρόμο προκαλεί η εφιαλτική πρόβλεψη του παιδιάτρου Μάριου Ανδρέου για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και θανάτους παιδιών από κορωνοϊό μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το άνοιγμα των σχολείων «είναι το μεγάλο στοίχημα του τέταρτου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Delta του ιού θα μολυνθεί» εκτιμά ο κ. Ανδρέου και εξηγεί τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Ο κ. Ανδρέου τονίζει ότι αυτή τη στιγμή 1 στα 4 κρούσματα κορωνοϊού είναι παιδί ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά, σύμφωνα με τον παιδίατρο, θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

Τέλος, ο κ. Ανδρέου παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη και τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share