Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Θλίψη: Γέννησε σε νοσοκομείο και έφυγε εγκαταλείποντας το νεογέννητο

«Φιλοξενείται» στην Παιδιατρική Κλινική

8 Σεπτεμβρίου 2021 10:19
Θλίψη: Γέννησε σε νοσοκομείο και έφυγε εγκαταλείποντας το νεογέννητο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα πριν μερικούς μήνες στο νοσοκομείο του Πύργου, όταν μια γυναίκα από μεγάλη πόλη της Ηλείας γέννησε και ακολούθως έφυγε από το νοσοκομείο αφήνοντας πίσω το νεογέννητο μωρό της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το patrisnews, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από περίπου 4,5 μήνες, όσων μηνών είναι δηλαδή και το υγιέστατο σήμερα αγοράκι, όταν η έγκυος – τότε – γυναίκα συνοδευόμενη από συγγενικό της πρόσωπο πέρασε της πύλες του «Ανδρέας Παπανδρέου» για να γεννήσει.

Λίγες ημέρες μετά τη γέννα, για προσωπικούς όπως εξομολογήθηκε λόγους, έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς το νεογέννητο, το οποίο όλο αυτό διάστημα «φιλοξενείται» στην Παιδιατρική Κλινική και το φροντίζουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προσφέροντας του την στοργή που του χρειάζεται σε αυτήν την τόσο τρυφερή ηλικία.

Αντιθέτως με μια30χρονη που κράτησε μόλις μία φορά τη νεογέννητη κόρη της και ύστερα πέθανε.

Εργαζόμενη στο νοσοκομείο έχει εκφράσει την επιθυμία να το υιοθετήσει

Σύμφωνα με πληροφορίες μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο έχει εκφράσει την επιθυμία να το υιοθετήσει και ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες.

Θλίψη: Γέννησε σε νοσοκομείο και έφυγε εγκαταλείποντας το νεογέννητο

Απίστευτο! Νεογέννητο είχε μέσα στην κοιλιά του το δίδυμο αδερφάκι του

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί στο νοσοκομείο Αssuta όταν είδαν στην κοιλιά ενός εμβρύου να υπάρχει ένα άλλο έμβρυο. Γεννήθηκε ένα κοριτσάκι, στην κοιλιά του οποίου βρέθηκε το παρασιτικό δίδυμο αδερφάκι του. Μόλις το ανακάλυψαν οι γιατροί, αφαίρεσαν το έμβρυο και τώρα όλα είναι καλά με το νεογέννητο παιδί.

Η κατάσταση, που ονομάζεται «fetus-in-fetu» (έμβρυο μέσα σε έμβρυο) και πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει διεθνώς περίπου μία φορά ανά 500.000 γεννήσεις σύμφωνα με έρευνες.

Οι γιατροί κατάλαβαν για πρώτη φορά ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το κοριτσάκι πριν ακόμα αυτό γεννηθεί. Είχαν κάνει ένα υπερηχογράφημα προς τα τέλη της εγκυμοσύνης και είδαν ότι το στομάχι του μωρού ήταν διογκωμένο.

νεογέννητο μωρό

Έτσι, όταν γεννήθηκε το κορίτσι, οι γιατροί έκαναν μια σειρά εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων υπερήχων και ακτινογραφιών, και εντόπισαν ένα μερικώς αναπτυγμένο έμβρυο μέσα στην κοιλιά του μωρού.

Παρασιτικό δίδυμο

Δεν είναι ακριβώς σαφές τι προκαλεί το «fetus-in-fetu», αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το έμβρυο είναι ένας σπάνιος τύπος «παρασιτικού δίδυμου». Τέτοια παρασιτικά δίδυμα σχηματίζονται όταν, κατά τη διάρκεια μιας δίδυμης κύησης, το ένα από τα έμβρυα απορροφάται από το άλλο νωρίς στην εγκυμοσύνη.

«Συμβαίνει ως μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης του εμβρύου όταν υπάρχουν κοιλότητες που κλείνουν κατά την ανάπτυξη και ένα από τα έμβρυα εισέρχεται σε τέτοιο χώρο», δήλωσε ο Δρ Omer Globus, διευθυντής νεογνολογίας στο ιατρικό κέντρο Assuta. Πρόσθεσε ακόμη «Το έμβρυο μέσα του αναπτύσσεται μερικώς αλλά δεν μπορεί να ζήσει και να παραμείνει εκεί».

Μια άλλη θεωρία είναι ότι το «fetus-in-fetu», είναι ένα είδος τερατώματος, ένας τύπος όγκου που μπορεί να περιέχει και τους τρεις κύριους τύπους κυττάρων που βρίσκονται σε ανθρώπινο έμβρυο σε πρώιμο στάδιο. Μερικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η παρουσία μιας σπονδυλικής στήλης διαχωρίζει την περίπτωση «fetus-in-fetu» από ένα τεράτωμα, με το τελευταίο να στερείται σπονδυλικής στήλης.

Όταν γεννήθηκε το κεφάλι του ήταν γεμάτο με τεράστια εξογκώματα - 20 μήνες μετά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη

Ο Parker γεννήθηκε με μια πάθηση γνωστή ως υδροκεφαλία. Είναι μια πάθηση κατά την οποία συσσωρεύεται ένα μεγάλο ποσοστό εγκεφαλονωτιαίου υγρού στο κεφάλι. Σύμφωνα με τους γιατρούς του UCLA Health, η υδροκεφαλία δεν είναι εντελώς άγνωστη - συμβαίνει σε 2 ανά 1.000 γέννες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα συμπτώματα του Parker ήταν πολύ σοβαρά.

Ο μικροσκοπικός εγκέφαλος του μωρού έπιανε περίπου το 5% της κρανιακής κοιλότητας του. Σε φυσιολογικές γέννες, ο εγκέφαλος καταλαμβάνει περίπου το 90-95%. Μιλώντας για τις στιγμές μετά την γέννα του γιου του, ο Ryan Grelecki είπε: “Ήμουν στο πλευρό του όλη την ώρα - του μιλούσα, προσευχόμουν, του κρατούσα το χέρι, του έτριβα το κεφάλι. Αυτή η αγάπη άνευ όρων σε κατακλύζει. Υπάρχει ένα αβοήθητο αγοράκι που μου το εμπιστεύτηκαν και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό.”

Μέσα σε λίγες μέρες οι απίθανοι γιατροί και χειρούργοι στο νοσοκομείο Children’s Healthcare of Atlanta άρχισαν να ανακουφίζουν λίγη από την πίεση που ένιωθε ο Parker στο κρανίο του. Το αρχικό χειρουργείο θα ήταν το πρώτο από πολλά μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα δείτε και άλλη μια παράξενη ιστορία με το στομάχι ενός μωρού που φούσκωνε και οι γιατροί αποφάσισαν να το ανοίξουν! Σοκαρισμένοι δεν πίστευαν ότι μέσα είχε ένα…

Το μωρό αντιμετώπισε δυσκολίες αλλά ευτυχώς τα κατάφερε

“Στόχος μας ήταν να μπούμε μέσα και να επεκτείνουμε το κρανίο, να το ανοίξουμε και να διαχωρίσουμε τα οστά που είχαν αναπτυχθεί ενωμένα. Και αυτό κάναμε - κάναμε χώρο για τον εγκέφαλο του να αναπτυχθεί φυσιολογικά”, θυμάται ο Joseph Williams, επικεφαλής Πλαστικής και Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής του νοσοκομείου.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη επέμβαση, οι γονείς κατάφεραν να τον πάρουν σπίτι. Σύμφωνα με την μητέρα του, Chrysie Grelecki, ο Parker άρχισε φυσιοθεραπεία στις 4 εβδομάδες. Το μωρό αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά τελικά τα κατάφερε. Όντως, πέρασε το στάδιο του μπουσουλήματος και περπάτησε κατευθείαν!

Το προσωπικό του νοσοκομείου λατρεύει τον Parker! Λένε ότι είναι ένα τρυφερό παιδί που χαμογελάει συνέχεια. Η Avril Beckford, η παιδίατρος του, συνεχίζει να εντυπωσιάζεται από τους γονείς του και λέει: “Αποδέχτηκαν, χωρίς αμφιβολία, αυτό το πολύ ξεχωριστό παιδί.”

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share