Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στο Γαλάτσι

Συναγερμός στην τροχαία

7 Σεπτεμβρίου 2021 23:18
Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στο Γαλάτσι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση το βράδυ της Τρίτης (07.09) στο Γαλάτσι, καθώς ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στη λεωφόρο Βεΐκου, με αποτέλεσμα περαστικοί να συγκεντρωθούν στο σημείο ενώ έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από τη σύγκρουση των οχημάτων υπήρξε τραυματισμός ενός ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα ήταν στην άσφαλτο και δεχόταν κάποιες πρώτες βοήθειες από πολίτες και αστυνομικούς, περιμένοντας το ασθενοφόρο που είχε κληθεί και ήταν καθ’ οδόν.

Ωστόσο, νωρίτερα ανετράπη νταλίκα στη Λάρισα και γέμισε καύσιμα και λάδια το οδόστρωμα.

Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στο Γαλάτσι

Γαλάτσι: Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε τον ντελιβερά

Συνελήφθη ο άνδρας που είχε πυροβολήσει ντελιβερά στο Γαλάτσι στις 14 Αυγούστου μετά από διαπληκτισμό. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την Αστυνομία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας συνελήφθη, βραδινές ώρες της 20ης Αυγούστου στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για βία κατά υπαλλήλων.

Τι είχε συμβεί

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου διανομέας καταστήματος εστίασης μετέβη στην οικία του κατηγορουμένου στο Γαλάτσι προκειμένου να παραδώσει παραγγελία καφέ. Εκεί διαπληκτίστηκαν λεκτικά για ασήμαντη αφορμή σχετικά με την παραγγελία και ο διανομέας αποχώρησε για το κατάστημα.

Ο 42χρονος από κοινού με έτερο δράστη μετέβησαν στο κατάστημα, όπου αρχικά λογομάχησαν με τον διανομέα και στη συνέχεια αφού εξήλθαν, του αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας το κινητό τηλέφωνο και ο 42χρονος πυροβόλησε προς το μέρος του, με τη σφαίρα να καταλήγει σε σταθμευμένο όχημα. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Γαλάτσι: 31χρονος λήστευε ντελιβεράδες σε πολυκατοικίες υπό την απειλή μαχαιριού

Ένας 31χρονος από το Γαλάτσι συνελήφθη από την Αστυνομία για ληστείες κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα ο άνδρας είχε επιδοθεί σε ληστείες διανομέων φαγητού με την απειλή μαχαιριού, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας.

Γαλάτσι ντελιβεράς

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε πως ο 31χρονος χρησιμοποιούσε δύο μηχανές, τύπου «παπάκια», στα οποία είχε βάλει κουτί μεταφοράς προϊόντων, ώστε να φαίνεται και ο ίδιος σαν ντελιβεράς.

Επίσης, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, φορώντας χειρουργική μάσκα μιας χρήσης ή κράνος μοτοσικλετιστή.

Πώς δρούσε

Ο δράστης προσέγγιζε τους ανυποψίαστους εργαζόμενους στην είσοδο της πολυκατοικίας, που πήγαιναν για παράδοση της παραγγελίας τους, και προσποιούμενος τον διανομέα ή τον ένοικο διαμερίσματος, έμπαινε μαζί τους στην πολυκατοικία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τους παραχωρούσε την προτεραιότητα στη χρήση του ασανσέρ και τους ανέμενε στην επιστροφή, όταν και θα είχαν εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας, ενώ περιμένοντας τον διανομέα κατά την έξοδό του από το ασανσέρ, τον απειλούσε με μαχαίρι και του έπαιρνε τα χρήματα.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μετά από έρευνες, βρέθηκε στο Γαλάτσι όπου και συνελήφθη.

Προς το παρόν, έχουν εξιχνιαστεί 19 ληστείες σε Κυψέλη, Γαλάτσι, Πατήσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο και Νέα Φιλαδέλφεια.

Ρατσιστική επίθεση - Παλαιό Φάληρο: Μαχαίρωσαν 22χρονο διανομέα

Ρατσιστική επίθεση με δέκτη έναν 22χρονο διανομέα φαγητού έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από την είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.

Ένας 22χρονος διανομέας φαγητού με γονείς από τις Σεϋχέλλες και γεννημένος στην πατρίδα μας υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την περασμένη Παρασκευή από τις αγνώστους πριν τον ξυλοκοπήσουν και τελικά τον μαχαιρώσουν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι μάρτυρες της άγριας αυτής επίθεσης μιλούν για ρατσιστική του άτυχου νέου εν ώρα εργασίας για το μεροκάματο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα στο Παλαιό Φάληρο. άλλωστε πέρσι τον Ιούνιο άγνωστοι βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα το εντυπωσιακό γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ίδια περιοχή.

ντελιβέρας Παλαιό Φάληρο ξυλοδαρμός

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ρατσιστικό περιστατικό συνέβη στις 23:40, την ώρα που ο διανομέας έβγαινε από πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο έχοντας μόλις παραδώσει μία παραγγελία. Θαμώνες διπλανού καταστήματος ακούγοντας τις φωνές του τραυματισμένου 22χρονου διανομέα ειδοποίησαν την Αστυνομία και στη συνέχεια το 166 προκειμένου να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άτυχος άντρας κυνηγήθηκε και κάποια στιγμή έπεσε με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα ενώ οι δράστες του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές στην περιοχή του μηρού και του γλουτού, προτού εξαφανιστούν.

Έσπευσε η αστυνομία και ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο δύστυχος νεαρός ζει με τη μητέρα του, ενώ το πρωί εργάζεται σε ένα καφέ στην Καλλιθέα και το βράδυ σε κρεπερί, στο Παλαιό Φάληρο. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share