Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές

7 Σεπτεμβρίου 2021 18:44
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολιγάριθμη ομάδα ατόμων εμφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου επί της Μεσογείων, στο κτήριο όπου βρίσκεται το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνοιξαν πανό, πέταξαν φέιγ βολάν και εξαφανίστηκαν. Ακόμη κάποιοι επιχείρησαν να μπουν και μέσα στο κτήριο.

Ωστόσο μπογιά πέταξαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας σε καταστήματα Lidl.

 Εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Κώστα Σκρέκα

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έκαναν γνωστή την πράξη τους.

Η ανάρτηση

«Παρέμβαση στην οικία του υπουργού περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα στο Κρυονέρι
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στέλνει παντού εκατοντάδες ατσαλάκωτους μπάτσους να επιβλέπουν αν τα δάση καίγονται με τάξη και ασφάλεια, και μερικές μόνο δεκάδες πυροσβέστες με ελάχιστες δυνάμεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία;
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που το επάγγελμα του δασοπυροσβέστη το θεωρεί εποχιακό;
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που νομοθετεί το χειμώνα, για ό,τι θα καεί το καλοκαίρι;
Η απάντηση για εμάς είναι μία και σαφής:
Κράτος – Εμπρηστής»

Παρέμβαση στην οικία του υπουργού περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα στο Κρυονέρι Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που...

Posted by Ρουβίκωνας on Thursday, August 26, 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έξω από το σπίτι του ηθοποιού

Μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η αναρχική συλλογικότητα δημοσίευσε ανακοίνωση σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα σχετικά με τις καταγγελίες τριών γυναικών που του αποδίδουν για σεξουαλική κακοποίηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Πέτρος Φιλιππίδης: Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» έξω από το σπίτι του ηθοποιού

Ρουβίκωνας: Όσα αναφέρει η ανακοίνωση

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης καθ’ όλη την καριέρα του κατάφερε μεθοδικά να χτίσει την εικόνα του καλού γείτονα, του αφελούς και καλοκάγαθου αλλά συνάμα πνευματώδη, ανθρώπου που ο καθένας θα ήθελε για φίλο, συνάδελφο, γιατί όχι και αφεντικό, αφού όπως ο ίδιος δήλωνε ήταν πάντα διατεθειμένος μπροστά στο ταλέντο των νέων συναδέλφων να γίνει χαλί για να τους βοηθήσει και να πάνε μπροστά. Μια εικόνα που απ’ ό,τι φαίνεται ήταν μια θεαματικότατη βιτρίνα, καπνοί και καθρέφτες για το κοινό, αφού ο ηθοποιός-σκηνοθέτης όχι απλά δεν υπήρξε παράδειγμα ανθρώπου προς μίμηση, αλλά ο ίδιος αναπαρήγαγε την κουλτούρα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που ευδοκιμεί και στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως ήρθε να ξεσκεπάσει το κίνημα MeToo στην Ελλάδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share