Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καρδίτσα: Αποφασισμένος ο Εισαγγελέας για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - «Κυνήγι» προς κάθε κατεύθυνση

«Ξεψαχνίζουν» την υπόθεση

6 Σεπτεμβρίου 2021 16:49
Καρδίτσα: Αποφασισμένος ο Εισαγγελέας για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - «Κυνήγι» προς κάθε κατεύθυνση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αποφασισμένος μοιάζει να είναι ο Εισαγγελέας σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και την υπόθεση του σκανδάλου της Καρδίτσας, ζητώντας έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, τη στιγμή που και η κυβέρνηση επιθυμεί να το αντιμετωπίσει.

Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην οποία υπάγεται η εισαγγελία της Καρδίτσας, η οποία ήδη έχει κινητοποιηθεί και παρέμβει, αναβαθμίζει την έρευνα και της προσδίδει νέα διάσταση, καθώς ο μεγάλος αριθμός των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί και γεωγραφικό εύρος στο οποίο φέρεται να κινούνται οι πολίτες που τις χρησιμοποίησαν, εκτιμώνται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Δασκαλόπουλο, ως ενδεικτικά μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης.

Πάντως, οι εισαγγελικές αρχές που διερευνούν το όλο θέμα ξεκινούν την αναζήτηση υπευθύνων για αδικήματα πολύ βαριά, όπως κακουργήματα που σχετίζονται με την εξάπλωση της νόσου covid-19 καθώς και άλλα – πάλι κακουργήματα – όπως η σύνταξη ψευδών βεβαιώσεων.

Η εισαγγελική έρευνα κινείται ήδη με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να αποκαλυφθεί τί ακριβώς συνέβη, ποιοί ευθύνονται και τί συνέπειες προκάλεσε η μαζική έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού για την πανδημία σε άτομα που δεν είχαν πραγματικά εμβολιαστεί.

Θάνος Πλεύρης για Καρδίτσα: Καμία ανοχή σε εικονικούς εμβολιασμούς

«Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με αφορμή το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Καρδίτσα, όπου υπάλληλος του Κέντρου Υγείας φέρεται να βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Μάλιστα, όπως τονίζει, ο ίδιος επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησε να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλεύρη

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share