Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Αλλάζει ο περιορισμός των ατόμων

Τι θα ισχύσει για τους καταναλωτές

6 Σεπτεμβρίου 2021 14:01
Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Αλλάζει ο περιορισμός των ατόμων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πρόσβαση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ γίνεται πιο εύκολη καθώς θα επιτρέπονται περισσότεροι καταναλωτές ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η εισήγηση της επιτροπής προ ημερών, προτείνει αλλαγές στην λειτουργία των σούπερ μάρκετ, κάνοντας πιο εύκολη πρόσβαση των καταναλωτών ωστόσο, εφόσον αυξηθούν κρούσματα και διασωληνωμένοι, δεν αποκλείεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα.

Από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, επεσήμανε πως ο κορωνοϊός έχει έρθει... για να μείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ενώ θα επιβάλλει τη χρήση μάσκας σε όλους τους διαδρόμους–που έτσι και αλλιώς -είναι υποχρεωτική για τους κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση των ειδικών δεν επιφέρει από μόνη της αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν.

Έτσι, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο -μέχρι να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα- ως εξής:

  • Σούπερ μάρκετ
  • Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
  • Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Σε κλειστούς χώρους που υπάρχουν εστιατόρια και καφέ ήδη ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε περίπτωση που κάποιος καθίσει μέσα.

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πάνε σε υπαίθριους χώρους.

Πρόσβαση «παντού», έχουν και θα έχουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι, που και αυτοί ωστόσο θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας.

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Πλαστικές σακούλες: Ποιο το απίστευτο κόλπο για να μην τις πληρώνετε

Ποιο το κόλπο που εφαρμόζουν πολλοί στα σούπερ μάρκετ για να μην πληρώνουν πλαστική σακούλα; Προβληματισμό έχει προκαλέσει η χρέωση στις πλαστικές σακούλες των σούπερ μάρκετ. Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι θυμήθηκαν το «τέχνασμα» στο οποίο είχαν καταφύγει όταν είχαν πρωτοέλθει τα Lidl στην Ελλάδα και ως γνωστόν χρέωναν από την αρχή την πλαστική σακούλα.

Ως γνωστόν στα σούπερ μάρκετ διατίθενται ακόμη και σήμερα (και θα διατίθενται) δωρεάν πλαστικές σακούλες. Είναι αυτές που υπάρχουν στα τμήματα της μαναβικής και ο καταναλωτής βάζει τα φρούτα και τα λαχανικά του προς ζύγιση. Αυτές τις σακούλες χρησιμοποίησαν αρκετοί ώστε να βάλουν και τα υπόλοιπα ψώνια τους.

Τουλάχιστον τα όχι και τόσο βαριά και ογκώδη καθώς τόσο το μέγεθος όσο και η αντοχή από τις συγκεκριμένες πλαστικές σακούλες είναι περιορισμένη. Παράλληλα δείτε τι φέρνουν τα Lidl που δεν έχουν άλλα σούπερ μάρκετ.

Πλαστικές σακούλες: Ποιο το απίστευτο κόλπο για να μην τις πληρώνετε

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share