Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός

Σε ηλικία 85 ετών

5 Σεπτεμβρίου 2021 19:28
Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε πριν λίγη ώρα σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός.

Το τελευταίο διάστημα, ο Παναγιώτης Κρητικός νοσηλευόταν στο Πειραϊκό Θεραπευτήριο Καστέλας με θεράποντα ιατρό τον Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Γεννημένος το 1937, ο εκλιπών είχε αναπτύξει αντιδικτατορική δράση επί Χούντας, ενώ διετέλεσε βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 2004 και αντιπρόεδρος της Βουλής από το 1981 έως το 2000 (μεταξύ 1993 και 2000, Α΄ αντιπρόεδρος), ενώ αρθρογραφούσε για το «Πρώτο Θέμα».

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Αντώνης Σκυλλάκος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. Σε ηλικία 72 ετών ο Αντώνης Σκυλλάκος πέθανε από έμφραγμα, σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Σκυλλάκος

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα στα χρόνια της δικτατορίας. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών. Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

 Πέθανε βουλευτής Αντώνης Σκυλλάκος

Εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας το 1989 και το 1993, ενώ στην κοινοβουλευτική περίοδο 1993-1996 είχε διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Στις εκλογές του 2000 εξελέγη στη Β’ Αθήνας όπου και εκλεγόταν μέχρι το 2012.

Στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ είχε εκφράσει διαφωνίες με την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Πέθανε γιαγιά – ‘συντρόφισσα’ και άφησε την περιουσία της στο ΚΚΕ!

Αφιέρωσε την καθημερινότητά της και τη δράση της στο ΚΚΕ μια ηλικιωμένη γυναίκα και λίγα χρόνια αργότερα, προτού φύγει από τη ζωή, θέλησε να αφήσει στο κόμμα το σπίτι στο οποίο ζούσε, στην Αγία Μονή Τρικάλων, μια περιοχή γνωστή και ως «μικρή Μόσχα» λόγω των υψηλών ποσοστών που κατέγραφε το ΚΚΕ!

Η γυναίκα πέθανε πριν από λίγα χρόνια, έχοντας προηγουμένως πολυετή δράση στους κόλπους του ΚΚΕ, ωστόσο δεν άφησε σε κάποιον συγγενή ή φίλο το σπίτι της στο κέντρο της Αγίας Μονής, το οποίο έκτοτε παρέμενε κλειστό.

Πέθανε γιαγιά – ‘συντρόφισσα’ και άφησε την περιουσία της στο ΚΚΕ!

Οι γείτονες είχαν παραξενευτεί και θέλησαν να κινήσουν διαδικασίες με σκοπό να βρουν τους κληρονόμους της ή έστω να αναλάβει το οίκημα ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να το καθαρίσει και να το αναστηλώσει. Oπως είπαν, ήταν επικίνδυνο στην κατάσταση που βρισκόταν, καθώς είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Eτσι άρχισαν την αναζήτηση, από την οποία προέκυψε ότι η γυναίκα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αφήσει το σπίτι στο κόμμα στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή της.

Ο Αγιαμονιώτης δημοτικός σύμβουλος και επιτετραμμένος του Δήμου Τρικκαίων πλέον της εικοσαετίας στη συνοικία Τάκης Παζαΐτης ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Καΐκη, ο οποίος ανέλαβε να εξακριβώσει αν όντως ισχύει η δωρεά, με την προοπτική αξιοποίησης του ακινήτου από το ΚΚΕ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share