Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια»

Η πρώτη ανάρτησή της μετά τον θάνατο του Μίκη

4 Σεπτεμβρίου 2021 13:41
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Μου ρουφούν το αίμα αδυσώπητα τσιμπούρια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά τον θάνατο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη από την κόρη του, Μαργαρίτα έγινε μέσω Facebook.

Σε αυτήν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ξεκινά λέγοντας: « Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;».

Στην συνέχεια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή και στους Φιλίππους και ευχαριστεί τον λαό της Θράκης. «Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου», γράφει χαρακτηριστικά.

«Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου… Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή».

Η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη:

Μαργαρίτα θεοδωράκη

Όλοι εναντίον της Μαργαρίτας Θεοδωράκη - Αρνείται την τελευταία επιθυμία του Μίκη να ταφεί στα Χανιά

Τον δικαστικό δρόμο φαίνεται πως θα πάρει το θρίλερ σχετικά με το μέρος όπου θα ταφεί ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης.

Η επιθυμία του είναι εκπεφρασμένη καιρό πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, κι όμως αυτό που θα έπρεπε να ήταν ήδη δεδομένο και να δρομολογείται, παραμένει στον αέρα, προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα και γεννώντας οργή σε όσους τον αγάπησαν και θα τον αγαπούν για πάντα.

Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, δείχνει μια άρνηση να εκπληρώσει την επιθυμία του πατέρα της και να θάψει το σώμα του στον Γαλατά Χανίων, προτιμώντας το Βραχάτι Κορινθίας.

Μίκης θεοδωράκης κηδεία

Θρίλερ για την κηδεία 24ώρες μετά τον θάνατό του

Υπενθυμίζεται πως δικαστική απόφαση μπλόκαρε την Μαργαρίτα Θεοδωράκη από το να κάνει την κηδεία του πατέρα της στο Βραχάτι, όπως η ίδια επιθυμεί, και απαγορεύει κάθε ενέργεια που θα ήταν σε αντίθεση με τις επιθυμίες του μεγάλου συνθέτη.

Ετσι, παρά την πρόθεση της Μαργαρίτας να μην ακολουθήσει την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη- που έχει ζητήσει με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο να ταφεί στον Γαλατά Χανίων- αναθέτοντας την τελετή σε άλλο γραφείο τελετών και αναζητώντας άλλα κοιμητήρια, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μπλοκάρει τα σχέδιά της.

Με χθεσινή του απόφαση εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες στο δικαστήριο προσέφυγε συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος μάλιστα και προσκόμισε πλήθος εγγράφων, που αποδείκνυαν με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα.

Η επιστολή στον Δήμαρχο Χανίων

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό , ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με την οποία ζητούσε τη συνδρομή του τότε Δημάρχου, στην υλοποίηση της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη σε αυτό, επισημαίνει όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του και ζητάει από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατισχύσει, όπως γράφει, η επιθυμία του απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθεση.

Και προσθέτει ότι, αν ο Μανώλης Σκουλάκης δεν είναι πια δήμαρχος όταν συμβεί το μοιραίο, να ενημερωθεί ο τότε δήμαρχος της πόλης για την επιθυμία αυτή, όπως και συνέβη.

Την αποκάλυψη της επιστολής έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Σημανδηράκης, που με έμμεσο πια τρόπο επιφορτίστηκε έτσι από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη να φέρει εις πέρας την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή.

Δείτε την επίμαχη επιστολή:

Θεοδωράκης ταφή

Γιώργος Θεοδωράκης: «Ψυχραιμία Μαργαρίτα, θα σεβαστούμε την επιθυμία του»

Το όλο θρίλερ προκάλεσε και την παρέμβαση του γιου του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, απευθυνόμενος στην αδερφή του Μαργαρίτα ζητά να γίνει σεβαστή η επιθυμία του πατέρα του "με σιωπή και σεβασμό".

Γιώργος Θεοδωράκης: "Ψυχραιμία Μαργαρίτα, θα σεβαστούμε την επιθυμία του"
Το όλο θρίλερ προκάλεσε και την παρέμβαση του γιου του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, απευθυνόμενος στην αδερφή του Μαργαρίτα ζητά να γίνει σεβαστή η επιθυμία του πατέρα του "με σιωπή και σεβασμό".

Ωστόσο, στη συνέχεια, διόρθωσε το μήνυμά του, όπως φαίνεται από την επεξεργασία της ανάρτησης, αφαιρώντας το όνομα της αδερφής του.

"Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε" σημειώνεται πλέον στο μήνυμα που είναι αναρτημένο στον λογαριασμό του στο Facebook.

θα σεβαστούμε Την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι .Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε …

Posted by George M. Theodorakis on Friday, September 3, 2021
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share