Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μίκης Θεοδωράκης: Θρίλερ με την κηδεία του - Γιατί υπάρχει σύγχυση

Πού θα ταφεί τελικά ο μεγάλος Έλληνας;

4 Σεπτεμβρίου 2021 09:14
Μίκης Θεοδωράκης: Θρίλερ με την κηδεία του - Γιατί υπάρχει σύγχυση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι πια κοντά μας, με το μεγάλο Έλληνα να φεύγει σε ηλικία 96 ετών, αλλά το θρίλερ να κρατεί καλά σχετικά με την κηδεία του.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του σπουδαίου συνθέτη θα γινόταν από την Τρίτη έως την Πέμπτη, το πρόγραμμα τελικά άλλαξε. Συγκεκριμένα, η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών από τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί, τελικά, η νεκρώσιμη ακολουθία. Οι αλλαγές αυτές, κρίθηκαν σκόπιμες καθώς την Πέμπτη ξεκινά το Ράλι Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.

Ωστόσο, παραμένουν ακόμη άγνωστες οι λεπτομέρειες σχετικά με το πού και το πότε θα γίνει η ταφή του. Ο Μίκης Θεοδωράκης , ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, είχε εκφράσει την επιθυμία του, με επιστολή του το 2013 στον τότε δήμαρχο Χανίων να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, στο οποίο βρίσκονται ήδη ο πατέρας του και ο αδερφός του.

Η οικογένειά του όμως, και συγκεκριμένα η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε δηλώσει πως η κηδεία του θα γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας.

Χθες το βράδυ όμως, με ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, διαβεβαίωσε πως η οικογένεια θα σεβαστεί την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στο Γαλατά Χανίων. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…».

Αντίστοιχη είναι και η ανάρτηση του εγγονού του, Αλέξανδρου, ο οποίος έκανε λόγο για ανθρωποφαγία. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε: Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα για την οικογένειά μας, που αντιμετωπίζουμε μια τεράστια απώλεια, θα περιμέναμε τουλάχιστον, το λιγότερο σεβασμό! Δυστυχώς όμως η ανθρωποφαγία είναι ένα "άθλημα" που έχει αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους και δεν σταματάει και ποτέ. Παππού μου ΓΙΓΑΝΤΑ είσαι στο αίμα μου και στην καρδιά μου! Καλή αντάμωση με τον Γιάννη και τους προπαππούδες μου! Σεβόμαστε την επιθυμία σου, η θλίψη μας έγινε τροφή για τους βρικόλακες».

Τι συμβαίνει με την υγεία της κόρης του

Καλά στην υγεία της φέρεται να είναι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, που νωρίτερα επισκέφτηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από ένα ξαφνικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του grtimes.gr, σήμερα Παρασκευή, περίπου στις 12.30 το μεσημέρι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καθώς παρουσίασε ένα δερματολογικό πρόβλημα.

Είναι καλά στην υγεία της

H κα. Θεοδωράκη φέρεται να παρέμεινε στα επείγοντα του νοσοκομείου για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, το θέμα που αντιμετωπίζει είναι δερματολογικής φύσεως, ενώ η συνολική η εικόνα της υγείας της είναι εξαιρετική.

Η κόρη του διάσημου δημιουργού, που έφυγε μόλις χθες από τη ζωή, φέρεται να επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της για να ξεκουραστεί, καθώς απόψε αναμένεται να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη εκδήλωση για τον πατέρα της.

Εκτιμάται πως η ξαφνική αδιαθεσία, συνδέεται με την συναισθηματική φόρτιση και την πίεση των ημερών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share