Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Φωτιά έξω από το Αίγιο - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και Πεζετέλ,

3 Σεπτεμβρίου 2021 17:22
Φωτιά έξω από το Αίγιο - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μικρής έκτασης φωτιά σε οικοπεδικούς χώρους στην Τεμένη Αχαΐας, έξω από το Αίγιο, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (3/9).

Στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα της Πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες, ενώ σηκώθηκαν και εναέρια μέσα, με δύο ελικόπτερα να κάνουν μια ρίψη, ώστε να περιοριστεί άμεσα το μέτωπο.

Μάλιστα, στην επιχείρηση συμμετείχαν και Πεζετέλ, με στόχο να μην υπάρξει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος να ξεφύγουν οι φλόγες. Ωστόσο φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στην Κω.

Εύβοια: Πλάνα «γροθιά στο στομάχι» από drone - Η Αγία Άννα πριν και μετά τη φωτιά (Video)

Εύβοια: «Γροθιά στο στομάχι» οι εικόνες του παρακάτω βίντεο, στις οποίες αποτυπώνεται η τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αγία Άννα.

Ένα σοκαριστικό βίντεο από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Εύβοια. Στα πλάνα που δημοσίευσε στο Instagram ο φωτογράφος, Άρης Κατσιγιάννης, φαίνεται η ομορφιά της Αγίας Άννας στην Εύβοια, πριν τη φοβερή πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή και ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια.

Στο δεύτερο μισό του βίντεο, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Το πράσινο φόντο έχει αντικατασταθεί από τα δέντρα που έχουν γίνει στάχτη και δεν θυμίζoυν σε τίποτα τον κάποτε όμορφο προορισμό.

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σε ένα βίντεο - Κάηκαν 1.200.000 στρέμματα

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτυπώνει στο βίντεο που ακολουθεί τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 στη χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ συνεχίζει την ανάλυση των μετεωρολογικών συνθηκών πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών ενώ ταυτόχρονα αναλύει τη διάδοση των μετώπων της πυρκαγιάς με τη χρήση του εξελιγμένου προγνωστικού εργαλείου IRIS 2.0.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share