Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας (Video)

Χάος...

3 Σεπτεμβρίου 2021 13:39
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Open. Ενώ, σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα όσα θα ισχύουν για το άνοιγμα των σχολείων προέβη κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους διαδηλωτές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο να περιοριστούν σε μία λωρίδα του δρόμου όταν η πορεία που είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια βρισκόταν στο Υπουργείο Εργασίας, οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, επικράτησε ένταση και έγινε περιορισμένη ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς.

Εμπόδια για τους ανεμβολίαστους: «Χαράτσι» 80 ευρώ τον μήνα στους φοιτητές για rapid test

Νέα μέτρα ισχύουν για όλους τους ανεμβολίαστους από τις 13 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών που θα επιστρέψουν στα έδρανα για πρώτη φορά έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Το υπουργείο Παιδείας είχε ήδη ανακοινώσει τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με τον οποίο το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
  • βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα

80 ευρώ τον μήνα για rapid test

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα όλα τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλους τους χώρους, ενημερώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι φοιτητές που δεν έχουν κάνει εμβόλιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους δαπάνη και κόστος 10 ευρώ έκαστο. Τα rapid test θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Στις δημόσιες δομές, όπως ανακοινώθηκε, θα διενεργούνται έλεγχοι μόνο για εμβολιασμένους με έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Αυτό σημαίνει, ότι η συμμετοχή των φοιτητών στα μαθήματα της σχολής τους θα κοστίζει 80 ευρώ τον μήνα!

Για τους μαθητές παραμένουν υποχρεωτικά τα 2 self test την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν και δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Εμπόδια για τους ανεμβολίαστους: «Χαράτσι» 80 ευρώ τον μήνα στους φοιτητές για rapid test

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share