Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοποίηση 19χρονου στα Χανιά: «Εξαφανίστηκαν» καταγγελίες για βιασμό πριν από 4 χρόνια

Ο 19χρονος βρίσκεται στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά

31 Αυγούστου 2021 21:10
Κακοποίηση 19χρονου στα Χανιά: «Εξαφανίστηκαν» καταγγελίες για βιασμό πριν από 4 χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοποίηση 19χρονου στα Χανιά: «Όταν το παιδί πήγε σε κοινωνικούς λειτουργούς και εν συνεχεία εξετάστηκε από ιατροδικαστή απεδείχθη ότι έχει υποστεί βιασμούς. Το παιδί έχει βιαστεί πολλές φορές και από πολλούς. Το παιδί τους έχει αποκαλύψει όλους, όλα τα πρόσωπα», τα λόγια κοντινού προσώπου που φροντίζει τον 19χρονο, θύμα βιασμού, σε χωριό του Πλατανιά Χανίων, συγκλονίζουν.

Ο νεαρός είχε καταγγείλει τον βιασμό του, αλλά δεν είχε καταγραφεί ιατροδικαστική εξέταση ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια υπήρξε καταγγελία εκπαιδευτικού στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Χανιών ότι το παιδί κακοποιείται και ότι έχει βιαστεί.

βιασμό 19χρονου Χανιά

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το παιδί να είχε μεταφερθεί και στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ωστόσο ο πατέρας του το είχε πάρει προτού εξεταστεί. Τότε η κοινωνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών είχε συντάξει μία έκθεση, που για άγνωστο λόγο δεν έφτασε ποτέ στις αρμόδιες αρχές. Εξετάζεται δε, αν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες οι οποίες επίσης δεν έφτασαν στις αρχές.

Να σημειωθεί ότι ο 19χρονος βρίσκεται, πλέον, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Χανιά. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, συγχωριανός του 19χρονου, ο οποίος είναι εκείνος που έχει αναλάβει να προστατεύσει το παιδί σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του, προσφέροντας του τα βασικά, αλλά και ασφάλεια: «Το παιδί βρίσκεται στο χωριό.

Εμείς το φροντίζουμε, αλλά η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Το παιδί αισθάνεται ασφάλεια. Συνεχίζει ωστόσο να μας επιβεβαιώνει ότι έχει υποστεί βιασμούς».. Τόνισε δε ότι το παιδί είχε βιαστεί πρόσφατα από τον 66χρονο φίλο του πατέρα του. Οι χώροι βιασμού του είναι πολλοί, διάφορα σπίτια στο χωριό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share