Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μάριος Λαζανάς για αντιεμβολιαστές: Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα ότι θα μου βγάλουν τα μάτια

Εισήγηση για πρόσθετα μέτρα στα σχολεία

31 Αυγούστου 2021 11:00
Μάριος Λαζανάς για αντιεμβολιαστές: Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα ότι θα μου βγάλουν τα μάτια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απειλητικά μηνύματα από αντιεμβολιαστές έχει δεχθεί ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς.

«Σε προηγούμενο κύμα είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα που είναι καταγεγραμμένα στον τηλεφωνητή του εργασιακού μου χώρου, σύμφωνα με τα οποία με απειλούσαν ότι θα μου βγάλουν τα μάτια γιατί είμαι νεοταξίτης. Να ξέρετε ότι στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπάρχουν εξώδικα από επαγγελματικές ομάδες που θεωρούν ότι θίγονται από τα μέτρα» είπε στην ΕΡΤ.

«Σε όλα τα νοσοκομεία έχει γίνει προσπάθεια να πεισθούν οι συνάδελφοι αυτοί» είπε για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. «Πρέπει να καταλάβω πώς στράβωσε αυτή η υπόθεση. Η λέξη υποχρεωτικότητα δημιούργησε προβλήματα. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό είναι μια υποχρέωση ψυχής. Όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας κάνουν μια δουλειά, την οποία νομίζω ότι θέλουνε, με κύριο στόχο της εργασίας τους την προσφορά προς τον ασθενή, προς την κοινωνία, προς τη δημόσια υγεία. Όλη αυτή η προσφορά είναι συνυφασμένη με τους εμβολιασμένους. Όποιος δουλεύει στο χώρο υγείας πρέπει είναι εμβολιασμένος για όλα τα λοιμώδη νοσήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο να είμαστε δύο στρατόπεδα, οι εμβολιασμένοι και οι μη» ανέφερε.

μάριος λαζανάς απειλητικά τηλεφωνήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεμβολίαστοι δεν είναι στον ιατρικό χώρο και τα στατιστικά δείχνουν ότι οι περισσότεροι ιατροί έχουν εμβολιαστεί, αλλά στο υπόλοιπο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που κρατά αρνητική στάση έναντι των εμβολίων λόγω φόβου.

«Βασικό κριτήριο είναι ο φόβος ότι τα εμβόλια δεν είναι ιδιαίτερα δοκιμασμένα, ότι μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες δεν έχουν φανεί και είναι κάποιοι οι οποίοι επηρεάζονται από διάφορες θρησκοληψίες και απόψεις ότι υπάρχει εκμετάλλευση από τις εταιρείες που φτιάχνουν τα εμβόλια» είπε.

Σε ότι αφορά τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες, «που υπάρχουν αλλά είναι σπάνιες είναι λιγότερες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που δημιουργεί η νόσος».

«Έχουν βγει καθηγητές που λένε ότι το εμβόλιο είναι βιολογικού πολέμου προϊόν το εμβόλιο και ένας φαρμακοποιός από την Πάτρα που είπε ότι γίνονται κλινικές μελέτες με πλασέμπο (placebo) και εμβόλια, που είναι απαράδεκτα. Πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας, οι Πρυτανικές Αρχές και οι Σύλλογοι και αυτές οι ψευδείς φωνές να σταματήσουν.

Εισήγηση για πρόσθετα μέτρα στα σχολεία

Ο κ. Λαζανάς ανέφερε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν.

«Η δια ζώσης μάθηση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την διαδικτυακή. Τα άτομα που προσβάλλονται αυτή την στιγμή από κορονοϊό είναι κυρίως άτομα που έχουν παιδιά στην οικογένειά τους, τα οποία έχουν προσβληθεί από τις συναθροίσεις είτε στις παιδικές χαρές είτε σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις και από τους εφήβους που γυρνάνε από τις διακοπές τους» είπε.

Όπως επισήμανε, έχει εισηγηθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στα σχολεία και συγκεκριμένα: «Να γίνονται περισσότερα τεστ στα παιδιά και καθιέρωση περισσότερο της μάσκας στα σχολεία, ακόμα και στο παιχνίδι και στα διαλείμματα. Πρέπει επίσης να βοηθήσουν και οι δάσκαλοι και καθηγητές και να εμβολιαστούν».

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Συνεχίζω να δέχομαι απειλές με αδιανόητο υβρεολόγιο»

«Πρέπει να σοβαρευτούμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χάνουμε αυτή τη στιγμή του ΚΤΕΛ κάθε μέρα. Αν είχαμε ένα τέτοιο γεγονός κάθε μέρα δεν θα είχε ξεσηκωθεί σύσσωμη η χώρα για να βελτιωθεί η οδηγική μας ασφάλεια; Τώρα γιατί δεν ξεσηκώνεται η χώρα για το πώς θα εξασφαλίσουμε την υγειονομική μας ασφάλεια, ενώ βλέπουμε ότι το κατακαλόκαιρο η μεταδοτικότητα του ιού είναι η πιο μικρή», αναρωτήθηκε ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.Σοκάρει ο Βασιλακόπουλος: «Με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια…»

Με αφορμή την χιουμοριστική του τοποθέτηση ότι τον διαβεβαίωσε ο Μπιλ Γκέιτς ότι δεν θα εμβολιάσει με τσιπ κανέναν υγειονομικό, ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι πρέπει στη χώρα μας διαχρονικά «είναι ότι οι μειοψηφίες προσπαθούν, κάνοντας θόρυβο, να επιβάλλουν τη θέλησή τους, στις πλειοψηφίες. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου έχουμε εμβολιαστεί πρώτοι και δεν αντιδρούμε καθόλου σε αυτό».

Στόχος απειλών

Και όπως παραδέχθηκε, γίνεται καθημερινά στόχος απειλών, για τις θέσεις που έχει υπέρ του εμβολιασμού. «Αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες, αν δει κάποιος τα σχόλια στο Facebook. Θα δει άπειρες απειλές, με αδιανόητο υβρεολόγιο. Για να έχεις άποψη για μια επιδημία πρέπει να το έχεις σπουδάσει. Η δημοκρατία στηρίζεται στη διαφωνία. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την άποψή μας με τον εκφοβισμό και την απειλή. Αυτό είναι έλλειψη πολιτισμού», τόνισε.

Έχουμε πάθει μια μικρή αναισθησία στον θάνατο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, δεν είναι επαρκή. «Επιστημονικά μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει λύσει στο πρόβλημα. Με ένα rapid test αν μπορούσαμε την εβδομάδα να βρούμε όλους όσοι νοσούν, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της πανδημίας».

Και όπως διευκρίνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, είμαστε από τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ αλλά δεν αρκεί αυτό. «Πρέπει να εμβολιαστούμε». Σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς έξω από τις εκκλησίες είπε ότι αυτό είναι μια καλή πρακτική καθώς «όσο πιο κοντά πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στον κόσμο, τόσο καλύτερα είναι. Ο κόσμος πρέπει να πεισθεί από τα νούμερα. Έχουμε πάθει μια μικρή αναισθησία στον θάνατο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share