Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ηράκλειο: Εξιτήριο για ηλικιωμένη 101 ετών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Είχε εμβολιαστεί

31 Αυγούστου 2021 09:25
Ηράκλειο: Εξιτήριο για ηλικιωμένη 101 ετών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάθημα ζωής έδωσε μια ηλικιωμένη στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Παρά το γεγονός ότι είχε μπει στο 101 έτος της ηλικίας της, κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον ιό.

Ωστόασο σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο η 36χρονη έγκυος που νοσεί με κορωνοϊό και διανύει την 24η εβδομάδα κύησης.

Αυτό που έσωσε τη ζωή της ηλικιωμένης ήταν ότι είχε εμβολιαστεί και λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της, πήρε εξιτήριο. Την είδηση έκανε γνωστή ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Creta.

«Όλοι οι εμβολιασμένοι ακόμη και αν χρειαστούν νοσηλεία θα έχουν μια ήπια νόσο. Την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών, η οποία είχε νοσήσει με κορωνοϊό. Ωστόσο ήταν πλήρως εμβολιασμένη και για τον λόγο αυτό, λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της κατάφερε να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της», ήταν τα λόγια του Γιώργου Χαλκιαδάκη.

Κρήτη: Νοσηλεύεται βρέφος 28 ημερών με κορωνοϊό

Ένα κοριτσάκι μόλις 28 ημερών νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Βενιζέλειο Ηρακλείου Κρήτης.

Το βρέφος εισήχθη με συμπτώματα COVID-19 το περασμένο Σάββατο(28/8), σύμφωνα με το flashnews.gr, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται καλή.

Θετική στον κορωνοϊό είναι και η μητέρα του βρέφους.

βρέφος θεσσαλονίκη κορωνοιός

Κρήτη: Η κατάσταση της υγείας του βρέφους

Το βρέφος είχε υψηλό πυρετό και στο rapid test που του έγινε, δεδομένου ότι και η μητέρα του νοσούσε με covid-19, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό.

Οι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα, του έκαναν εισαγωγή στη μονάδα, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση παρά τον υψηλό πυρετό.

Το νεογνό ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια που ζει σε χωριό του Μυλοποτάμου και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, νοσούν με κορονοϊό όλα τα παιδιά της οικογένειας.

Θεσσαλονίκη: Βρέφος 19 ημερών διασωληνωμένο με κορωνοϊόΘεσσαλονίκη: Βρέφος 19 ημερών διασωληνωμένο με κορωνοϊό

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ νεογνών του νοσοκομείου «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη, με κορωνοϊό νοσηλεύεται ένα βρέφος 19 ημερών.

Μετά την εμφάνιση μάλιστα των συμπτωμάτων στο νεογνό, θετικοί στην COVID-19 διαγνώστηκαν και οι γονείς του.

Η μητέρα του είναι ασυμπτωματική, ωστόσο ο πατέρας του βρέφους νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο Παπαγεωργίου, όπως και η γιαγιά του στο Παπανικολάου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κανείς τους δεν είχε κάνει το εμβόλιο, καθώς φέρονται να είναι αρνητές.

Κορωνοϊός – Μίνα Γκάγκα: «Πλήρες το Σωτηρία – Όλο και σοβαρότερα τα περιστατικά»

Για την πίεση στα νοσοκομεία, που γεμίζουν με ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο μίλησαν η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Είμαστε πλήρεις. Έχουμε 8 κλινικές που λειτουργούν για covid και 84 κρεβάτια μονάδας» ανέφερε η Κυρία Γκάγκα περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σωτηρία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι υπάρχουν μόνο δύο κρεβάτια κενά και οι κλίνες για τους ασθενείς με άλλα νοσήματα λιγοστεύουν. «Έχουμε συνέχεια πίεση στο Σωτηρία, έχουμε σοβαρότερα περιστατικά όσο περνάει ο καιρός και έχουμε μετατρέψει τα περισσότερα κρεβάτια σε κλίνες covid» είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός Μίνα Γκάγκα Σωτηρία

Η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε ότι μόλις τρεις από τους ασθενείς που νοσηλεύονται είναι εμβολιασμένοι. Πρόκειται για ασθενείς με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό (υπέρταση, διαβήτη και χρόνια νοσήματα) που είναι καλά στην υγεία τους.

Βασιλακόπουλος: Κανένα θέμα αμφισβήτησης του εμβολίου

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης του εμβολίου: «Το εμβόλιο μας φτιάχνει ”όπλα” με αντισώματα-κύτταρα, αν εγώ είμαι άτυχος και νοσήσω επειδή εκτεθώ σε μεγάλο ιικό φορτίο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι το εμβόλιο είναι ανεπαρκές».

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως έχουμε πάθει αναισθησία απέναντι τον θάνατο και θα γλιτώναμε με ένα τσίμπημα. «Οι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι περίπου 10% το πολύ , οι οποίοι είναι ανοσοκατασταλμένοι με βαριά προβλήματα υγείας και έχουν εμβολιαστεί νωρίς» τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share