Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάτρα: Κατάληψη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Ζητούν από την κυβέρνηση να δει άλλες λύσεις πιο εφικτές

31 Αυγούστου 2021 09:19
Πάτρα: Κατάληψη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητοποιήσεις και σήμερα από το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Νωρίς το πρωί, με την έναρξη της εφημερίας του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης.

πάτρα κατάληψη νοσοκομείο άγιος ανδρέας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του σωματείου Ιπποκράτης:

Ξεκίνησε και η σημερινή κινητοποίηση, να ΚΑΤΑΛΗΨΗ των γραφείων της Διοίκησης, ενάντια στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ενάντια στην τιμωρητικού χαρακτήρα διάταξη της κυβέρνησης, που εάν και εφόσον προχωρήσει:

- θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα σε όλους αυτούς που θα τεθούν εκτός υπηρεσίας.
- θα δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα στους εναπομείναντες και ήδη εξουθενωμένους Συναδέλφους μας που θα κληθούν να εργαστούν χωρίς άδειες και χωρίς ρεπό.
- θα διαλύσει τα νοσοκομεία, την εύρυθμη λειτουργία τους που είναι αναγκαία και απαραίτητη και σ' αυτήν την έξαρση της πανδημίας.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τους Διοικούντες να επαναπροσδιοριστούν και να δουν άλλες λύσεις πιο εφικτές και πιο ουσιαστικές που σίγουρα υπάρχουν.

Γιάννης Οικονόμου: Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Σαφές μήνυμα προς τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό - εν όψει και της προθεσμίας που εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου - απέστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος, στη σημερινή ενημέρωση Τύπου (30/08), ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, σημειώνοντας ότι όσοι υγειονομικοί σε νοσοκομεία και δομές υγείας, δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τεθούν σε αναστολή.

Παράλληλα, όπως είπε, εάν εμβολιαστούν σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας της προθεσμίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις που ήταν προηγουμένως.

Επίσης, τόνισε ότι θα εφαρμοστεί η επιστροφή χρημάτων που έχουν προπληρωθεί.

ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Άλλωστε, επεσήμανε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάταξης δυνάμεων στο σύστημα υγείας, για να αντιμετωπιστούν οι όποιες «αρρυθμίες» παρουσιαστούν.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι γιατί θέλει να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατέψει όλοκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένου, διεμήνυσε ο κ. Οικονόμου, στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν χθες στο Σύνταγμα στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Παράλληλα, απηύθυνε νέα έκκληση προς όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το πράξουν, τονίζοντας ότι ο τρόπος λειτουργίας του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας είναι «υποδειγματικός».

«Το τελευταίο που επιδιώκουμε είναι να εμπλακούμε σε μια ανούσια διαδικασία αντιπαράθεσης, σε μια δράσης και αντίδρασης» σημείωσε.

Οικονόμου αναστολή ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

«Το ζήτημα της ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό δεν είναι ούτε ταξικό, ούτε ιδεολογικό, ούτε θρησκευτικό, ούτε συνδικαλιστικό. Είναι ζήτημα επιστήμης και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή» τόνισε επίσης ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, σημείωσε ότι στην παρούσα φάση απειλούνται κυρίως οι ανεμβολίαστοι πολίτες, παραπέμποντας επίσης στις προειδοποιήσεις των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών το επόμενο διάστημα, το οποίο άλλωστε και χαρακτήρισε «καθοριστικό» για την εξέλιξη του κορονοϊού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share