Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (31/08)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

31 Αυγούστου 2021 07:36
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (31/08)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Τρίτη 31/08! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open. Παράλληλα τον τρόπο που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού μελετούν οι ειδικοί στο υπουργείο Υγείας.

Καιρός σήμερα 31/8: Κλέαρχος Μαρουσάκης και Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιούν! Μπαίνει φθινόπωρο - Πού θα βρέξει (Video)

Καιρός σήμερα 31/8: Κλέαρχος Μαρουσάκης και Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιούν! Με βροχές, πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και ενίσχυση των βοριάδων θα κυλήσει καιρικά η νέα εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ενώ προς το τέλος της εβδομάδας θα έρθουν περισσότερες βροχές και θα έχουμε την πρώτη φθινοπωρινή εικόνα. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σάκης Αρναούτογλου: Πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές

Παράλληλα, ψυχρές αέριες μάζες με μπόρες και καταιγίδες θα έρθουν προς το τέλος της εβδομάδας όπως προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου αναφορικά με τον καιρό. Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης θα έχουμε λιακάδα σχεδόν παντού, συννεφιές στη νοτιοανατολική Μακεδονία και την Χαλκιδική με κάποιες μπόρες το πρωί.

Το μεσημέρι τα όποια φαινόμενα μεταφέρονται στην Ανατολική Θεσσαλία, την νοτιοανατολική Στερεά και τα ορεινά της Βόρειας Εύβοιας όπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 32 βαθμούς κατά μέσο όρο ενώ στα βόρεια του νομού μπορεί να έχουμε κάποιες μπόρες μικρής διάρκειας.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 30 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη ίσως υπάρξουν κάποιες καταιγίδες στα ορεινά της Χαλκιδικής και στα ορεινά της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την Πέμπτη θα έχουμε κάποιες βροχές στην Εύβοια και τις Σποράδες με τους βόρειους ανέμους να ενισχύονται.

Την παρασκευή θα έχουμε μόνο ηλιοφάνεια, ενώ το Σάββατο αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια από το βράδυ θα έχουμε άστατο καιρό στην Βορειοδυτική Ελλάδα και την Κυριακή ο καιρός θα γίνει αρκετά άστατος στα περισσότερα Δυτικά με αξιόλογες καταιγίδες.

Μαρουσάκης προειδοποιεί: Μπαίνει φθινόπωρο - Πού θα βρέξει

Με βροχές, πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες και ενίσχυση των βοριάδων θα κυλήσει καιρικά η νέα εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ενώ προς το τέλος της εβδομάδας θα έρθουν περισσότερες βροχές και θα έχουμε την πρώτη φθινοπωρινή εικόνα.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open ένα βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας θα μας απασχολήσει τις επόμενες ώρες καθώς αυτό θα μετατοπίζεται προς τα βόρεια-βορειοδυτικά Βαλκάνια θα επηρεάσει τη χώρα μας και κυρίως τα ανατολικά και βόρεια τμήματα.

Συγκεκριμένα, βροχές θα δεχτούν οι περιοχές ανατολικότερα της οροσειράς της Πίνδου και κυρίως τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας αλλά και οι Σποράδες. Παράλληλα, οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα πελάγη φτάνοντας τοπικά ακόμη και τα 7 μποφόρ κάτι που όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αυξάνει ξανά κατακόρυφα τον κίνδυνο πυρκαγιάς. «Πρέπει να δείξουμε και αυτή την εβδομάδα την απαιτούμενη προσοχή» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οι βροχές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και μάλιστα προς το τέλος το σκηνικό θα γίνει φθινοπωρινό καθώς θα μετατοπιστεί προς την περιοχή μας ένα νεφικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί τώρα στην περιοχή της Ισπανίας. Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης και πάλι τα ανατολικά και βόρεια τμήματα θα επηρεαστούν ωστόσο καλύτερη εικόνα των βροχοπτώσεων θα υπάρχει τις επόμενες μέρες.

Αναλυτική η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αναμένονται σήμερα (31/8), σε Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και ανατολική Στερεά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, με βελτίωση από το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα βόρεια υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αλλά ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share