Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Καβάλα: Καταγγελία ότι αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού

Δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς, πετώντας τους «το μπαλάκι» της απόφασης για το αν θα χειρουργηθούν ή όχι.

30 Αυγούστου 2021 12:54
Συναγερμός στην Καβάλα: Καταγγελία ότι αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο νοσοκομείο Καβάλας, η στάση ανεμβολίαστου γιατρού, που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν 5 προγραμματισμένα χειρουργεία καταρράκτη.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς, πριν προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποχωρούν οικειοθελώς από το νοσοκομείο και να χάνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους.

Καβάλα χειρουργεία

Σύμφωνα με το GRTimes, τα παράδοξα αυτά περιστατικά, εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο της Καβάλας.

«Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας», εξήγησε στην ίδια πηγή, ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης. «Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα», σημείωσε.

Χάνουν το ραντεβού

Σύμφωνα με πληροφορίες, του τοπικού μέσου, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, οι ασθενείς φέρονται να λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα που δίνονται πριν από το χειρουργείο, μπαίνοντας σε προεγχειρητική διαδικαδία, ωστόσο έμειναν στα .. κρύα του λουτρού!

Ο γιατρός, φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ενημερώνει τους ασθενείς λίγο πριν από το χειρουργείο, ότι είναι ανεμβολίαστος και να τους “ρίχνει το μπαλάκι” για το αν επιθυμούν εκείνοι πλέον να χειρουργηθούν από τον ίδιο.

Τι λέει ο γιατρός

«Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες», υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα ωστόσο, με το GRTimes, τα πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβλήθηκαν δεν αφορούσαν μόνο στην Παρασκευή, αλλά και στην Πέμπτη, οπότε και δεν υπήρχε στάση εργασίας, ως δικαιολογία.

Ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μάλιστα, που επέλεξαν το συγκεκριμένο νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού εδώ και πολλούς μήνες και έκαναν χιλιόμετρα για να φτάσουν από άλλους νομούς, -καθώς η οφθαλμολογική του κλινική θεωρείται από τις καλύτερες – φέρονται να είναι έξαλλοι, αφού μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία της, άδικα.

Τρόμος σε λεωφορείο στην Καβάλα - Γυναίκα μαχαίρωσε τον άνδρα που καθόταν δίπλα της

Πανικός επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (18/07) μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα-Δράμα.

Όπως μεταδίδει το kavala-portal.gr, μια γυναίκα μαχαίρωσε έναν άντρα που καθόταν δίπλα της.

Μιλώντας στο τοπικό μέσο, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Νίκος Πανταζής, την ώρα που το λεωφορείο κινείτο στην περιοχή του Δοξάτου μια γυναίκα μαχαίρωσε έναν άντρα που καθόταν δίπλα της. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ η γυναίκα συνελήφθη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης με μαχαίρι.

 Τρόμος σε λεωφορείο στην Καβάλα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share