Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Μεμονωμένοι ιερείς δαιμονοποιούν τον κορωνοϊό»

«Χάσαμε ανθρώπους από fake news του διαδικτύου»

30 Αυγούστου 2021 09:48
Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Μεμονωμένοι ιερείς δαιμονοποιούν τον κορωνοϊό»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τη στήριξη της εκκλησίας στο ζήτημα του εμβολιασμού μίλησε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έχουμε μια δαιμονοποίηση ενός θέματος που δεν έχει να κάνει με την πίστη και την εκκλησία. Πίσω από αυτούς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους καθοδηγούν. Αυτοί οι άνθρωποι δυσφημούν την εκκλησία στη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

«Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις των ιερέων που έχουν δαιμονοποιήσει το ζήτημα. Η πλειοψηφία των ιερέων και των πιστών τηρούν τα μέτρα. Η ευθύνη δεν είναι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους. Ο ιερέας πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων».

κορωνοϊός εκκλησία

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, άνθρωποι της εκκλησίας έχασαν τη ζωή τους από τα fake news του διαδικτύου. «Πρέπει να είμαστε δύσπιστοι σε όσα γράφονται στο διαδίκτυο. Χάσαμε ανθρώπους της εκκλησίας μόνο και μόνο επειδή έγραφαν στο διαδίκτυο “μην κάνετε το εμβόλιο”».

«Με την υπoχρεωτικότητα έχω ένα θέμα. Προτιμώ την πειθώ. Παροτρύνω τους ιερείς μου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Θα επιμείνω. Θα προσπαθήσω να τους πείσω. Θέλω η απόφαση να είναι δική τους», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες - Αυτά είναι τα εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητας που εξετάζει η κυβέρνηση

Εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η εκστρατεία πειθούς της Πολιτείας για να πείσει τους αναποφάσιστους πολίτες να εμβολιαστούν. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η Εκκλησία συστρατεύεται μαζί με τις επίσημες Αρχές. Ιερός Ναός μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο και πιλοτικά, κινητές μονάδες θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα για εμβολιασμούς στα προαύλια των εκκλησιών.

Μίνι εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να στηθούν και έξω από τα Πανεπιστήμια για τον εμβολιασμό τόσο των φοιτητών και των καθηγητών όσο και του υπόλοιπου προσωπικού. Στη μάχη για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων, που θα μας φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας, ρίχνονται σύντομα και οι ιδιώτες ιατροί. Παράλληλα δείτε τι ισχύει με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες

Εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητα από την κυβέρνηση

Εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητας εξετάζει η κυβέρνηση αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου νέων εμβολιασμών το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, μεταξύ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες ομάδες, όπως σε:

  • εργαζόμενους πρώτης γραμμής στο δημόσιο,
  • ένστολους,
  • εκπαιδευτικούς και
  • εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά με
  • ηλικιακά κριτήρια καθώς άτομα ηλικίας άνω των 50- 55 ετών, που είναι επαγγελματικά ενεργά, είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν αν νοσήσουν με κορωνοϊό.

Παράλληλα, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο ώστε το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα κενά όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και τεθούν σε αναστολή. Αφορά κυρίως νοσηλευτές, καθώς με τους γιατρούς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Συμφώνα με το σχέδιο, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Μάλιστα, προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερόμενους το υπουργείο υγείας προσφέρει μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών. Επίσης θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία. Για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα κληθούν στελέχη από την αγορά και για την κάλυψη σε τομείς όπως καθαριότητα και σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share