Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κρήτη: Μάχη στην ΜΕΘ δίνει 36χρονη έγκυος με κορωνοϊό

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου

30 Αυγούστου 2021 08:20
Κρήτη: Μάχη στην ΜΕΘ δίνει 36χρονη έγκυος με κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται διασωληνωμένη από το Σάββατο μια 36χρονη έγκυος, η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο αναπληρωτής Διευθυντής ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος, Κώστας Χαχλιούτης, και υπενθυμίζει τη σύσταση της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας για τον εμβολιασμό των εγκύων.

Ωστόσο 30χρονη έγκυος γυναίκα που έχασε το παιδί της στην Κέρκυρα δεν είχε εμβολιαστεί.

Κρήτη: Μάχη στην ΜΕΘ δίνει 36χρονη έγκυος με κορωνοϊό

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό διασωλήνωσης 36χρονης εγκύου στην Μεθ του Νοσοκομείου μας, θα ήθελα να πληροφορήσω τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες ότι εδώ και ένα μήνα ισχύουν οι κάτωθι βασικές συστάσεις της Ελληνικής Μαιευτικής και γυναικολογικής εταιρίας καθότι η κύηση θεωρείται παράγοντας υψηλού κινδύνου νόσησης από SARS-CoV-2:

Συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 όλων των εγκύων γυναικών και ειδικά αυτών με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης (όπως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κ.ά.).

Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 των εγκύων γυναικών με συννοσηρότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου σε περίπτωση λοίμωξης (όπως διαβήτη, καρδιολογικών και αναπνευστικών νοσημάτων και παχυσαρκίας κ.λπ.)

Ο εμβολιασμός συστήνεται κατά τη διάρκεια της κύησης σε όλα τα τρίμηνα.

Αναφορικά με την επιλογή εμβολιαστικού σκευάσματος προτείνεται η χρήση εμβολίων τεχνολογίας m-RNA για την κύηση, καθώς τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα αφορούν κυρίως αυτή την κατηγορία εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 χωρίς όμως να αποκλείονται και οι άλλοι τύποι εμβολίων.

H χρήση εμβολίων με αδρανοποιημένους ιούς έναντι SARS-CoV-2 δεν αναμένεται να έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στην κύηση παρά την έλλειψη σχετικών δεδομένων.

Δεν απαγορεύεται ο εμβολιασμός, με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου των γυναικών που θηλάζουν.

Ο θηλασμός δεν αποτελεί αντένδειξη για εμβολιασμό της μητέρας έναντι COVID-19 και ενδέχεται να προσφέρει παθητική ανοσοποίηση στο νεογνό.

Συνιστά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 με οποιαδήποτε τύπο εμβολίου, όλων των γυναικών που είναι σε προσπάθεια εγκυμοσύνης στο άμεσο μέλλον ή βρίσκονταισεδιαδικασίεςυποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Δεν συστήνεται τροποποίηση του προγραμματισμού εγκυμοσύνης με βάση τη χορήγηση οποιουδήποτε από τα εμβόλια έναντι COVID-19,

Δεν προτείνεται τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος εάν μεταξύ των δόσεων του εμβολίου η δέκτης ανακαλύψει ότι είναι έγκυος.

Δεν συστήνεται διακοπή κύησης λόγω εμβολιασμού.

Συστήνεται η ύπαρξη μεσοδιαστήματος 14 ημερών μεταξύ του εμβολιασμού έναντι Covid-19 και των άλλων εμβολίων που πρέπει να χορηγούνται κατά την κύηση, εκτός αν ο άμεσος εμβολιασμός είναι απολύτως αναγκαίος (πχ εμβολιασμός έναντι τετάνου μετά από τραύμα).

Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο σας».

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό διασωλήνωσης 36χρονης εγκύου στην Μεθ του Νοσοκομείου μας , θα ήθελα να πληροφορήσω ...

Posted by Kostas Hahlioutis on Sunday, August 29, 2021

Προ των πυλών ο καθολικός εμβολιασμός! Οικονομική «θηλιά» στους ανεμβολίαστους...

Στο «κυνήγι» της ανοσίας βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς θέλει να αυξηθούν και άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού. Μπορεί πλέον να αποτελεί κοινή αποδοχή πως το τείχος ανοσίας δεν κτίζεται ακόμα και εάν εμβολιαστεί το 100%, όμως στην κυβέρνηση επιμένουν σε αυτό.

Έτσι μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η κυβέρνηση έχει ήδη βάλει στη φαρέτρα της το όπλο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που είναι στο τραπέζι.

«Παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και στο λεγόμενο front desk των δημόσιων υπηρεσιών, άνοιξε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.

«Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ. σε συγκεκριμένα σημεία που υπάρχει επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους».

καθολικός εμβολιασμός

Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν πως σειρά θα πάρουν οι ένστολοι και οι εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν και η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον σκόπελο των αναστολών ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι τα σώματα ασφαλείας.

Στην Ελληνική Αστυνομία, που είναι κατά κύριο λόγο αυτή που έχει επιφορτιστεί με την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, το ποσοστό των εμβολιασμένων διαμορφώνεται στο 61.53%.

Το 10% όσων υπηρετούν, έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, κάποιο βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια ενώ άλλοι έχουν υπηρεσίες στο εξωτερικό. Στο Λιμενικό Σώμα το 64,5% είναι εμβολιασμένο, ενώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το 53%.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν αποκλείεται πλέον να ισχύσει και στον κλάδο της εστίασης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παράδοξο των εμβολιασμένων πελατών και ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Τον οδικό χάρτη για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα καθορίσει και η εφαρμογή του μέτρου στους υγειονομικούς από την 1 Σεπτεμβρίου, με την κυβέρνηση να αναμένει και τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share