Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες - Αυτά είναι τα εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητας που εξετάζει η κυβέρνηση

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους

29 Αυγούστου 2021 15:08
Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες - Αυτά είναι τα εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητας που εξετάζει η κυβέρνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η εκστρατεία πειθούς της Πολιτείας για να πείσει τους αναποφάσιστους πολίτες να εμβολιαστούν. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η Εκκλησία συστρατεύεται μαζί με τις επίσημες Αρχές. Ιερός Ναός μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο και πιλοτικά, κινητές μονάδες θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα για εμβολιασμούς στα προαύλια των εκκλησιών.

Μίνι εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να στηθούν και έξω από τα Πανεπιστήμια για τον εμβολιασμό τόσο των φοιτητών και των καθηγητών όσο και του υπόλοιπου προσωπικού. Στη μάχη για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων, που θα μας φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας, ρίχνονται σύντομα και οι ιδιώτες ιατροί. Παράλληλα δείτε τι ισχύει με την τρίτη δόση του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες

Εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητα από την κυβέρνηση

Εναλλακτικά σενάρια υποχρεωτικότητας εξετάζει η κυβέρνηση αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου νέων εμβολιασμών το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, μεταξύ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες ομάδες, όπως σε:

  • εργαζόμενους πρώτης γραμμής στο δημόσιο,
  • ένστολους,
  • εκπαιδευτικούς και
  • εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά με
  • ηλικιακά κριτήρια καθώς άτομα ηλικίας άνω των 50- 55 ετών, που είναι επαγγελματικά ενεργά, είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν αν νοσήσουν με κορωνοϊό.

Παράλληλα, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο ώστε το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα κενά όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και τεθούν σε αναστολή. Αφορά κυρίως νοσηλευτές, καθώς με τους γιατρούς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Συμφώνα με το σχέδιο, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Μάλιστα, προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερόμενους το υπουργείο υγείας προσφέρει μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών. Επίσης θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία. Για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα κληθούν στελέχη από την αγορά και για την κάλυψη σε τομείς όπως καθαριότητα και σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.

Κορωνοϊος: Επιμένουν τα κρούσματα! Στα 3.064, 35 θάνατοι, 333 διασωληνωμένοι

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.064 νέα κρούσματα σήμερα, Σάββατο 28 Αυγούστου, ενημερώνοντας για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Παράλληλα ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν 333 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 35 θάνατοι.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.064 , εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ωστόσο οι εντατικοί έλεγχοι για τα μέτρα και την πρόληψη κατά του κορωνοϊού συνεχίζονται, με τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή».

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 579.734 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 219 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.599 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (59.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.960 ασθενείς.
  • Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 279 (ημερήσια μεταβολή +12.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Νέας κρούσματα

Πάτρα: Ασθενής με κορωνοϊό έπεσε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όταν ασθενής έπεσε από τον πρώτο όροφο.

Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο πριν από τις 05:00 όταν η γυναίκα βρέθηκε στο κενό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Νοσηλευόταν στη μονάδα COVID

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24.gr, η ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα COVID του νοσοκομείου. Γιατροί κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωσή της γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται πλέον με κατάγματα στα πόδια.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης σημειώνει πως η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο. Ωστόσο 43χρονη με κορωνοϊό κατήγγειλε βιασμό από νοσηλευτή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share