Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διατηρείται ζεστός ο καιρός αύριο, Κυριακή - Πού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές

Στους 34-36 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες

28 Αυγούστου 2021 20:25
Διατηρείται ζεστός ο καιρός αύριο, Κυριακή - Πού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καιρός αύριο Κυριακή στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια αναμένεται να έχει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

  • Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ωστόσο καμπανάκι χτυπά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται!

Ο καιρός της Κυριακής, σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, όπου στα ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και στα ανατολικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διατηρείται ζεστός ο καιρός αύριο, Κυριακή - Πού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές

«Καμπανάκι» Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Ο Σεπτέμβρης έρχεται με άγριες διαθέσεις - Μέτρα όσο είναι νωρίς!» (Video)

«Καμπανάκι» χτυπά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και γενικά το Φθινόπωρο που έχουμε μπροστά μας. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Επικαλούμενος τα προγνωστικά δεδομένα είπε το πρωί της Πέμπτης στο Open ότι «ο Σεπτέμβρης έρχεται με άγριες διαθέσεις» καθώς θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από διαδοχικά βαρομετρικά που θα μας έρχονται από τα βόρεια Βαλκάνια και τη δυτική Ευρώπη.

«Είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα αυτά γιατί θα έχουν έντονο χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τα καμένα δάση πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο είναι νωρίς» σημείωσε ο ίδιος ώστε να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα λέγοντας παράλληλα ότι «ναι μεν θα υπάρχουν και μέρες με ηλιοφάνεια αλλά όταν θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλη ραγδαιότητα».

Αναφορικά με τις επόμενες μέρες εξήγησε πώς η χώρα μας θα χωριστεί στα δύο από την οροσειρά της Πίνδου. Συγκεκριμένα, στα δυτικά και βόρεια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες ενώ στα νότια και ανατολικά θα έχουμε αρκετή ζέστη, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες μέχρι το τέλους του μήνα ο υδράργυρος φαίνεται να μένει σε λογικά επίπεδα και με μικρή πτώση από την νέα εβδομάδα καθώς θα αρχίσουν να επιδρούν και πάλι οι βοριάδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share