Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρόμος για 76χρονο στην Χαλκιδική - Εισέβαλαν στο σπίτι του, τον χτύπησαν και τον λήστεψαν

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής

28 Αυγούστου 2021 15:57
Τρόμος για 76χρονο στην Χαλκιδική - Εισέβαλαν στο σπίτι του, τον χτύπησαν και τον λήστεψαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξιχνιάσθηκε άμεσα μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου άνδρα στη Χαλκιδική. Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το βράδυ δύο αλλοδαποί από την Αλβανία, ένας 23χρονος και ένας 26χρονος και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν στην οικία ενός 76χρονου στην περιοχή της Σιθωνίας και αφού τον ακινητοποίησαν με σωματική βία, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.340 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Ωστόσο πρόσφατα συνελήφθη και ο 40χρονος ληστής που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη φούρνου.

Τρόμος για 76χρονο στην Χαλκιδική

Γαλάτσι: 31χρονος λήστευε ντελιβεράδες σε πολυκατοικίες υπό την απειλή μαχαιριού

Ένας 31χρονος από το Γαλάτσι συνελήφθη από την Αστυνομία για ληστείες κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα ο άνδρας είχε επιδοθεί σε ληστείες διανομέων φαγητού με την απειλή μαχαιριού, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε πως ο 31χρονος χρησιμοποιούσε δύο μηχανές, τύπου «παπάκια», στα οποία είχε βάλει κουτί μεταφοράς προϊόντων, ώστε να φαίνεται και ο ίδιος σαν ντελιβεράς. Επίσης, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, φορώντας χειρουργική μάσκα μιας χρήσης ή κράνος μοτοσικλετιστή.

Γαλάτσι ντελιβεράς

Πώς δρούσε

Ο δράστης προσέγγιζε τους ανυποψίαστους εργαζόμενους στην είσοδο της πολυκατοικίας, που πήγαιναν για παράδοση της παραγγελίας τους, και προσποιούμενος τον διανομέα ή τον ένοικο διαμερίσματος, έμπαινε μαζί τους στην πολυκατοικία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τους παραχωρούσε την προτεραιότητα στη χρήση του ασανσέρ και τους ανέμενε στην επιστροφή, όταν και θα είχαν εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας, ενώ περιμένοντας τον διανομέα κατά την έξοδό του από το ασανσέρ, τον απειλούσε με μαχαίρι και του έπαιρνε τα χρήματα. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μετά από έρευνες, βρέθηκε στο Γαλάτσι όπου και συνελήφθη. Προς το παρόν, έχουν εξιχνιαστεί 19 ληστείες σε Κυψέλη, Γαλάτσι, Πατήσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο και Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share