Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στο Μυρτώο Πέλαγος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 16 άτομα πλήρωμα

Συναγερμός στο Λιμενικό

28 Αυγούστου 2021 09:10
Θρίλερ στο Μυρτώο Πέλαγος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 16 άτομα πλήρωμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρίλερ στο Μυρτώο Πέλαγος: Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «SEA BIRD», σημαίας Τόγκο, στη θαλάσσια περιοχή 0,2 ν.μ. βορειοανατολικά των βραχονησίδων "ΚΑΡΑΒΙ", κατόπιν πρόσκρουσής του.

Σώα τα μέλη του πληρώματος

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Τα 16 μέλη του πληρώματος όλοι υπήκοοι Συρίας, παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Στο σημείο σπεύδουν τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού προκειμένου να ελέγξει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 16 άτομα πλήρωμα

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού.

Η "Καραβιά" είναι μία από τις τέσσερις βραχονησίδες του Μυρτώου πελάγους,(Φαλκονέρα, Βελοπούλα Ανάνες) οι οποίες ακόμα και σε συνθήκες άπνοιας έχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Ενώ, για απαράδεκτη συμπεριφορά καταγγέλλει μία μητέρα τον μηχανικό πλοίου που εκτελούσε δρομολόγιο από την Κέρκυρα προς τους Παξούς, όταν ανάγκασε την ίδια μαζί με τον γιο της, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, να αποβιβαστούν από αυτό.

Ανατριχιαστικό βίντεο από το ferry boat που φεύγει από Εύβοια: «Δεν γίνεται να είναι πραγματικότητα, σαν ταινία μοιάζει»

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Εύβοια με το πέρασμά της να έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και αρκετά σπίτια, αναγκάζοντας αρκετούς κατοίκους, άλλα και παραθεριστές να εγκαταλείπουν άρον-άρον το μέρος για να γλυτώσουν από την μανία της.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έχει ανέβει στο Twitter που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής από τα μάτια των ανθρώπων που απομακρύνονται από το λιμάνι της Λίμνης με φέρι μποτ για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αιδηψού!

Η φωτογραφία αυτής της τρομοκρατημένης γιαγιάς είναι η πιο τραγική εικόνα της καταστροφής!

Εικόνες που προκαλούν οργή και θλίψη από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα! Τα μέτωπα είναι δεκάδες σ' όλη την χώρα! Άλλα πιο σοβαρά, άλλα ελεγχόμενα! Οι εικόνες που μας έρχονται σοκάρουν! Ωστόσο μπροστά στα καμένα δάση, στα καμένα σπίτια και τις επιχειρήσεις, η φωτογραφία αυτή της γιαγιάς από την Εύβοια συγκλονίζει!

Συγκεκριμένα η φωτογραφία που σας παρουσιάζει το Athensmagazine.gr είναι από τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά τη 01:00 το πρωί! Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής Λίμνης Ευβοίας (μετά την εκκένωσή της), η οποία εγκατέλειψε το σπίτι της για να σωθεί! Μια γυναίκα ηλικιωμένη που δεν γνωρίζουμε αν έχει παιδιά ή εγγόνια αφού η εικόνα την απαθανάτισε μαζί με μια συνομήλικη γυναίκα να... φεύγουν από τις ρίζες τους για να σωθούν! Στη 01:00 τα ξημερώματα!

Η πιο θλιβερή εικόνα της καταστροφής! Μια γυναίκα που έζησε μια ζωή με στερήσεις και θυσίες να κινδυνεύει να χάσει τα πάντα σ' αυτή την ηλικία! Το βλέμμα της κυρίας τα λέει όλα! Θλίψη...

Η φωτογραφία αυτής της τρομοκρατημένης γιαγιάς είναι η πιο τραγική εικόνα της τραγωδίας!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share