Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Συνεχίζω να δέχομαι απειλές με αδιανόητο υβρεολόγιο»

«Είμαστε από τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ αλλά δεν αρκεί αυτό»

27 Αυγούστου 2021 11:59
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Συνεχίζω να δέχομαι απειλές με αδιανόητο υβρεολόγιο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πρέπει να σοβαρευτούμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χάνουμε αυτή τη στιγμή του ΚΤΕΛ κάθε μέρα. Αν είχαμε ένα τέτοιο γεγονός κάθε μέρα δεν θα είχε ξεσηκωθεί σύσσωμη η χώρα για να βελτιωθεί η οδηγική μας ασφάλεια; Τώρα γιατί δεν ξεσηκώνεται η χώρα για το πώς θα εξασφαλίσουμε την υγειονομική μας ασφάλεια, ενώ βλέπουμε ότι το κατακαλόκαιρο η μεταδοτικότητα του ιού είναι η πιο μικρή», αναρωτήθηκε ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.Σοκάρει ο Βασιλακόπουλος: «Με απειλούν ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια…»

Με αφορμή την χιουμοριστική του τοποθέτηση ότι τον διαβεβαίωσε ο Μπιλ Γκέιτς ότι δεν θα εμβολιάσει με τσιπ κανέναν υγειονομικό, ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι πρέπει στη χώρα μας διαχρονικά «είναι ότι οι μειοψηφίες προσπαθούν, κάνοντας θόρυβο, να επιβάλλουν τη θέλησή τους, στις πλειοψηφίες. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου έχουμε εμβολιαστεί πρώτοι και δεν αντιδρούμε καθόλου σε αυτό».

Στόχος απειλών

Και όπως παραδέχθηκε, γίνεται καθημερινά στόχος απειλών, για τις θέσεις που έχει υπέρ του εμβολιασμού. «Αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες, αν δει κάποιος τα σχόλια στο Facebook. Θα δει άπειρες απειλές, με αδιανόητο υβρεολόγιο. Για να έχεις άποψη για μια επιδημία πρέπει να το έχεις σπουδάσει. Η δημοκρατία στηρίζεται στη διαφωνία. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την άποψή μας με τον εκφοβισμό και την απειλή. Αυτό είναι έλλειψη πολιτισμού», τόνισε.

Έχουμε πάθει μια μικρή αναισθησία στον θάνατο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, δεν είναι επαρκή. «Επιστημονικά μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει λύσει στο πρόβλημα. Με ένα rapid test αν μπορούσαμε την εβδομάδα να βρούμε όλους όσοι νοσούν, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της πανδημίας».

Και όπως διευκρίνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, είμαστε από τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ αλλά δεν αρκεί αυτό. «Πρέπει να εμβολιαστούμε». Σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς έξω από τις εκκλησίες είπε ότι αυτό είναι μια καλή πρακτική καθώς «όσο πιο κοντά πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στον κόσμο, τόσο καλύτερα είναι. Ο κόσμος πρέπει να πεισθεί από τα νούμερα. Έχουμε πάθει μια μικρή αναισθησία στον θάνατο».

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ξαναγίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους»

Για την αναστολή των υγειονομικών μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως είναι καθήκον των υγειονομικών να εμβολιαστούν.

«Ειλικρινώς, έχω μεγάλη απορία, με ποιο επιχείρημα οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι μεταφέροντας έναν ασθενή με κορωνοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά την οικογένειά τους; Ειλικρινά, για το καλό το δικό τους, δεν πρέπει να είναι προστατευμένοι;», αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος απειλές

«Δεν θα ήθελα ούτε ένας υγειονομικός να βγει σε αναστολή εργασίας. Το μόνο απλό είναι να κάνει ένα τσιμπηματάκι. Η πληροφορόρηση που πρέπει να έχουμε πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς, όχι από το ίντερνετ».

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην τηλεοπτική διαμάχη που είχε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Ιδιαίτερα, τόνισε ξανά πως το εμβόλιο είναι εκείνο που παρέχει προστασία έναντι του κοροναϊού.

«Βγήκα με ένα συνάδελφο, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανοσία που αφήνει η φυσική λοίμωξη είναι πιο ισχυρή από το εμβόλιο. Υπάρχει μεγάλο ποστ του ΠΟΥ που λέει ακριβώς το αντίθετο, ότι είσαι πολύ πιο προστατευμένος αν έχεις κάνει το εμβόλιο. Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία».

«Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο»

Μετά τον Νίκο Τζανάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές, σειρά ήταν του κ. Βασιλακόπουλου να εξομολογηθεί ότι δέχεται απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

«Εγώ δέχομαι άπειρες απειλές. Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν την γραμματέα μου. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια… Η πανδημία εχει τρελάνει τον κόσμο».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως ποτέ η τηλεόραση δεν είχε δώσει τόσο μεγάλο βήμα σε επιστήμονες για να εξηγήσουν το θέμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share