Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ισχυρή καταιγίδα στην Βόρεια Εύβοια

Ξήλωσε ακόμα και τις ομπρέλες στην παραλία Πευκί

26 Αυγούστου 2021 21:25
Ισχυρή καταιγίδα στην Βόρεια Εύβοια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στη Βόρεια Εύβοια. Μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν στο Πευκί και συγκεκριμένα στην παραλία της περιοχής όπου εκτός από τη βροχή φυσούσαν δυνατοί άνεμοι οι οποίοι ξήλωσαν ακόμα και τις ομπρέλες από την παραλία της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως από τις απογευματινές ώρες είχε προβλεφθεί να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονταν πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Εύβοια: Πλάνα «γροθιά στο στομάχι» από drone - Η Αγία Άννα πριν και μετά τη φωτιά (Video)

Εύβοια: «Γροθιά στο στομάχι» οι εικόνες του παρακάτω βίντεο, στις οποίες αποτυπώνεται η τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στην Αγία Άννα.

Ένα σοκαριστικό βίντεο από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Εύβοια. Στα πλάνα που δημοσίευσε στο Instagram ο φωτογράφος, Άρης Κατσιγιάννης, φαίνεται η ομορφιά της Αγίας Άννας στην Εύβοια, πριν τη φοβερή πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή και ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια.

Στο δεύτερο μισό του βίντεο, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Το πράσινο φόντο έχει αντικατασταθεί από τα δέντρα που έχουν γίνει στάχτη και δεν θυμίζoυν σε τίποτα τον κάποτε όμορφο προορισμό.

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σε ένα βίντεο - Κάηκαν 1.200.000 στρέμματα

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτυπώνει στο βίντεο που ακολουθεί τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 στη χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ συνεχίζει την ανάλυση των μετεωρολογικών συνθηκών πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών ενώ ταυτόχρονα αναλύει τη διάδοση των μετώπων της πυρκαγιάς με τη χρήση του εξελιγμένου προγνωστικού εργαλείου IRIS 2.0.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share