Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Αμφιλοχία - Αγνοείται 27χρονος ψαράς

Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του

26 Αυγούστου 2021 20:40
Συναγερμός στην Αμφιλοχία - Αγνοείται 27χρονος ψαράς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αμφιλοχία όπου αγνοείται 27χρονος ψαράς, η βάρκα του οποίο αναποδογύρισε λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέσου «karvasaras» δύο ψαράδες στην περιοχή Καλαμάκι κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Μενίδι ψάρευαν, όταν η βάρκα τους, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανόν από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στον Αμβρακικό, αναποδογύρισε και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έρευνες από ντόπιους ψαράδες και το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας, ενώ αναμένεται και δύτης όπου θα συνδράμει στις προσπάθειες ανεύρεσης του 27χρονου ψαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέσου, πρόκειται για νεαρό επισκέπτη στην περιοχή του Μενιδίου. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση ότι ζευγάρι καλείται να πληρώσει τα έξοδα διάσωσής του.

Συναγερμός στην Αμφιλοχία

Νότης Μηταράκης: Θα γίνουν νέες προσλήψεις - Συνοριοφύλακες και λιμενικοί

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος… Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη». Αυτό υποστήριξε το Σάββατο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

μηταράκης προσλήψεις

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας με νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος».

Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν σημείωσε.

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές ώστε με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share