Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Πανικός στην Καλαμάτα: Πέρασαν μουσουλμάνους τουρίστες για... Ταλιμπάν!

Άρχισαν οι θεωρίες συνωμοσίας

26 Αυγούστου 2021 11:56
Πανικός στην Καλαμάτα: Πέρασαν μουσουλμάνους τουρίστες για... Ταλιμπάν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Aναστάτωση προκάλεσε στην Καλαμάτα το θέαμα μουσουλμάνων τουριστών οι οποίοι περπατούσαν την Τετάρτη στους δρόμους της πόλης, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Αρκετοί πολίτες ανέβασαν στα social media φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, με τη συνωμοσιολογία και τον συγκαλυμμένο ρατσισμό να πέφτει... «σύννεφο».

Πολλοί είπαν ότι ήρθαν οι... Ταλιμπάν στην Ελλάδα, χωρίς να σκεφτούν ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει κανένα λόγο να φύγει από το Αφγανιστάν.

Άλλοι πάλι συνέδεσαν την παρουσία τους στην πόλη με… μυστικό σχέδιο για την εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων, ενώ τους ανέφεραν ως αιτία και για την επιβολή μίνι lockdown στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, τελικά κάποιοι ειδοποίησαν τις αρχές που εντόπισαν τους άνδρες αυτούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Τελικά, δεν επρόκειτο για Αφγανούς ούτε για Ταλιμπάν, αλλά για Γερμανούς και Γάλλους τουρίστες. Οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε εξακρίβωση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων και αφού διαπιστώθηκε η γνησιότητά τους και ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα αποτραπεί η μαζική εισροή προσφύγων από το Αφγανιστάν»

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ά Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

Θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική

«Διανύουμε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις, ειδικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού, όπου πιστεύω ότι κάνουμε το καθήκον μας, προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι επίσης και σύνορα της Ευρώπης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με την κα Metsola.

Αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις που συνδέονται με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτό που επιχειρήθηκε στο παρελθόν, δηλαδή η μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων, θα αποτραπεί όπως και τότε:

«Καταφέραμε να το αποτρέψουμε και θα συνεχίσουμε με την ίδια πολιτική και στο μέλλον» επισήμανε.

Κυριάκος Μητσοτάκης αφγανιστάν

Να περιοριστούν οι ροές κοντά στο Αφγανιστάν

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «είναι σημαντικό, ιδίως όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, να στηρίξουμε (ως ΕΕ) τις χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε πρόσθετες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μίλησα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και πιστεύω ότι έχουμε κοινό συμφέρον να διασφαλίσουμε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα περιοριστούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Αφγανιστάν», επεσήμανε.

Σκληρή δουλειά

«Οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τη σκληρή δουλειά που κάνετε εσείς, η κυβέρνησή σας και οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζοντας αυτές τις πρωτοφανείς προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Metsola.

«Και το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα: H Ευρώπη θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και με τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής που επωμίζονται μια ευρωπαϊκή ευθύνη» ανέφερε η Ά Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η έγκριση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση το συντομότερο δυνατό. Αυτό επιδιώξαμε, καθώς (το Σύμφωνο) θα θέσει τις αξίες που αναφέραμε, αλλά και την προστασία των εξωτερικών συνόρων και την έκφραση της αλληλεγγύης σε απτή βάση, ώστε οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών τελικά να γεφυρωθούν» ανέφερε.

Συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο

Τόνισε επίσης την ανάγκη συνεργασίας «σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς παράγοντες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν, και βιώνουν αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία που βλέπουμε, να αναζητήσουν προστασία στις χώρες της περιοχής».

Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε με την άποψη αυτή τονίζοντας ότι αυτό πρέπει «να επιτευχθεί με ασφαλή, ανθρώπινο και οργανωμένο τρόπο».

Στη συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share