Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι κινδύνου» από Μαζάνη: Παιδιά που θα νοσήσουν μπορεί να ταλαιπωρούνται για μήνες με πονοκεφάλους και μείωση μνήμης

Η πανδημία ενδιαφέρει περισσότερο τους ανήλικους

26 Αυγούστου 2021 09:57
«Καμπανάκι κινδύνου» από Μαζάνη: Παιδιά που θα νοσήσουν μπορεί να ταλαιπωρούνται για μήνες με πονοκεφάλους και μείωση μνήμης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καμπανάκι κινδύνου για τη μετάλλαξη Delta και τα παιδιά χτυπάει ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, καθώς όπως υποστηρίζει φέτος η πανδημία ενδιαφέρει περισσότερο τους ανήλικους σε σχέση με πέρσι, που λέγαμε ότι είχαν ασυλία από τον κορωνοϊό.

«Τα παιδιά είναι μια εστία της πυρκαγιάς που λέγεται πανδημία, πρέπει να σβήσουμε όλες τις εστίες. Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι μεγάλη εστία πρέπει να σβήσουμε τις εστίες» τόνισε.

«Μέχρι 2 ετών τα παιδιά κάνουν 16 εμβόλια, άντε ένα ακόμη του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι το εμβόλιο έχει πάρει κανονική έγκριση από μεγάλους οργανισμούς όπως ο FDA και ο EMA, και δεν είναι πια πειραματικό.

Ο παιδίατρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε και έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό. «Η βιοτεχνολογία στην ιατρική έχει αλλάξει παρά πολύ… Κάποτε όταν παίρναμε ένα αυτοκίνητο, στα πρώτα 10.000 χιλιόμετρα έπρεπε να κάνουμε μικρές ταχύτητες για να “στρώσει” η μηχανή, τώρα η μηχανή του είναι στρωμένη από το εργοστάσιο. Έτσι είναι και με τα εμβόλια, κάποτε έπρεπε να κάνουμε 150.000 με 200.000 εμβόλια για να το δούμε, σήμερα το εμβόλιο βγαίνει έτοιμο, στρωμένο».

Παιδιά που θα νοσήσουν μπορεί να ταλαιπωρούνται για μήνες με πονοκεφάλους και μείωση μνήμης

Τα συμπτώματα μετά από μήνες

Ο παιδίατρος υποστήριξε ότι «ειδικά τα παιδάκια 0 έως 3 ετών διασπείρουν τον ιό μέσα στην οικογένειά τους. Δεν υπάρχει ασυλία από τον κορωνοϊό, πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δούμε το θέμα της πανδημίας, ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία» προειδοποίησε.

Όπως εξήγησε, το θέμα δεν είναι μόνο να νοσήσει και να το ξεπεράσει το παιδί, αλλά τι θα του αφήσει. «Σχεδόν τα 3 στα 100 παιδιά που θα νοσήσουν με ή χωρίς συμπτώματα έχουν πιθανότητες για μήνες να ταλαιπωρούνται με συμπτώματα ειδικά στο νευρικό σύστημα (μείωση μνήμης, πονοκεφάλους κλπ)».

Εξήγησε ότι στη χώρα μας άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 27 Ιουλίου. «Στις ΗΠΑ άνοιξε από 7 Μαΐου, άλλα αυτό έδωσε την ευκαιρία στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών να εξετάσει καλύτερα το θέμα. Συστήνει να κάνουν το εμβόλιο από 12 ετών και πάνω».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο «τους επόμενους μήνες θα κατέβουμε στην ηλικία, η αμερικανική παιδιατρική ζητά κατεπειγόντως με επιστολή της στον FDA να εγκριθεί το εμβόλιο από παιδιά 5 ετών και πάνω».

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ως 9 φορές περισσότερα αντισώματα παράχθηκαν μετά από δεύτερη δόση

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ταχεία και ισχυρή αύξηση των αντισωμάτων προσφέρει μια ενισχυτική δόση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, υποστήριξε η Johnson & Johnson, η οποία τάσσεται υπέρ της χορήγησης δεύτερης δόσης σε όσους είχαν επιλέξει προηγουμένως να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό της σκεύασμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η φαρμακευτική εταιρεία για τα αποτελέσματα μελέτης πρώτης φάσης, η δεύτερη δόση του εμβολίου της οδήγησε σε αύξηση κατά εννέα φορές των αντισωμάτων που καταπολεμούν την Covid σε σύγκριση με τα επίπεδα που είχαν οι συμμετέχοντες, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση. Παράλληλα δείτε όλα όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι: «Μέσα σε μία εβδομάδα χάσαμε έξι ανθρώπους 18 έως 39 ετών».

Ακόμη, η J&J ανέφερε πως οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν την ενισχυτική δόση έξι μήνες μετά την πρώτη λήψη. Σημαντικές αυξήσεις στην παραγωγή αντισωμάτων παρατηρήθηκαν σε άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και μεταξύ εκείνων άνω των 65 ετών, που έλαβαν μικρότερη ποσότητα της δόσης. Τα δεδομένα αυτά υποβλήθηκαν στη ιατρική δημοσίευση MedRxiv.

undefined

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share