Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γκάζι: Πυροβολισμοί έξω από κλειστό κλαμπ - Ένας τραυματίας

Δεν βρέθηκαν βολίδες αλλά εμφανίστηκε ένας τραυματισμένος στο νοσοκομείο

26 Αυγούστου 2021 09:30
Γκάζι: Πυροβολισμοί έξω από κλειστό κλαμπ - Ένας τραυματίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται ένα πολύ περίεργο περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στην οδό Ζαγρέως στο Γκάζι.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, έξω από κλαμπ της περιοχής (σ.σ. είναι κλειστό αυτή την περίοδο) υπήρξε ένταση μεταξύ θαμώνων ή ατόμων που έχουν εμπλοκή με την αθηναϊκή νύχτα και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

πυροβολισμοί γκάζι

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο δεν εντόπισαν ούτε βολίδα ούτε κάλυκα, συνέλεξαν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας και ξεκίνησαν προανάκριση.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο εμφανίστηκε ένας υπήκοος Ρουμανίας οποίος έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στα πόδια και ζήτησε νοσηλεία. Στο νοσοκομείο βρίσκονται ήδη αστυνομικοί της Ασφάλειας για να του πάρουν κατάθεση για να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη.

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε νυχτερινό κέντρο - Συνελήφθη ο δράστης

Στα χέρια της Δίωξης Εκβιαστών έπεσε άνδρας για περιστατικό πυροβολισμών που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα, σε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου 2021 σε νυχτερινό κατάστημα στο Περιστέρι.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

πυροβολισμοί Περιστέρι

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι στις 5 Αυγούστου, ο δράστης, κατά τη διάρκεια συμπλοκής, τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο δύο άτομα.

Επιπλέον, τραυματίστηκε και ο υπεύθυνος του καταστήματος, από αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε.

Μετά από αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε ο δράστης.

Στη συνέχεια, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε νυχτερινό κατάστημα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 φυσίγγια, 2 γεμιστήρες και κινητά τηλέφωνα και ως εκ τούτου ο δράστης συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κολωνός: Συνελήφθη ο 40χρονος ληστής που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη φούρνου

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης 40χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων. Ο 40χρονος είχε εισέλθει με σκοπό τη ληστεία σε αρτοποιείο στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Κολωνό, εντός του οποίου βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης του.

Ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε τρεις φορές, τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Ακολούθως, αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή και διέφυγε πεζός. Εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκε ο δράστης με την ταμειακή μηχανή στα χέρια. Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ο 40χρονος εκσφενδόνισε την ταμειακή μηχανή σε βάρος τους. Ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς να τον εγκλωβίζουν.

Με τις κατάλληλες τακτικές αυτοάμυνας και αποκλιμάκωσης, ακινητοποιήθηκε, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε και αφού προηγουμένως είχε προτάξει το όπλο προς το μέρος τους. Εν συνεχεία, οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση έγινε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Θεσσαλονίκη.

 Συνελήφθη ο 40χρονος ληστής που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη φούρνου

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο που έφερε -3- άδειους κάλυκες και -3- φυσίγγια,
  • τσαντάκι που περιείχε αναδιπλούμενο σουγιά και δερμάτινη θήκη με -6- φυσίγγια,
  • σακίδιο πλάτης που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία, σφυρί, κουκούλα τύπου «full face» και γάντια.

Από την αυτοψία στο χώρο της ληστείας και από το δρομολόγιο διαφυγής του περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν η ταμειακή μηχανή και δύο βολίδες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ληστής εισέβαλε σε αρτοποιείο στον Κολωνό, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη, άρπαξε την ταμειακή μηχανή και εξαφανίστηκε. Αστυνομικοί μετά από έρευνες προσήγαγαν ένα άτομο το οποίο οδηγήθηκε στα κεντρικά της ΓΑΔΑ και εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει σχέση με την υπόθεση ενώ ο τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Το συμβάν του τρόμου ξεδιπλώθηκε στις 08:30 το πρωί όταν ο δράστης μπούκαρε στο αρτοποιείο επί της οδού Βορείου Ηπείρου 55. Οπλισμένος με πιστόλι ζήτησε από τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη τα χρήματα. Το θύμα πιθανότατα αντέδρασε και τότε ο ληστής σήκωσε το όπλο πίεσε τη σκανδάλη και τον τραυμάτισε αρπάζοντας τη μηχανή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share