Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συγκλονιστικές εικόνες: «Στέγνωσε» ο Πηνειός

Αποκαρδιωτικά στιγμιότυπα

26 Αυγούστου 2021 09:15
Συγκλονιστικές εικόνες: «Στέγνωσε» ο Πηνειός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκατοντάδες στρέμματα στην κοίτη του ποταμού Πηνειού θυμίζουν έρημο καθώς το ποτάμι έχει στερέψει από νερό.

«Το νερό δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει.

Σε μήκος 25 χιλιομέτρων από τις πηγές έως τη γέφυρα του Διαλεχτού στα Τρίκαλα δεν υπάρχει σταγόνα νερού στον Πηνειό.

Η φύση μας προειδοποιεί, η φύση μας καλεί, η φύση μας λέει ενεργήστε τώρα. Είναι η ώρα για ορθολογική διαχείριση του νερού.

Είναι η ώρα για να μπει μπροστά το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ελλάδα ο Αχελλώος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε.

«Το νερό δεν ανήκει πουθενά. Ανήκει στον κόσμο.

Δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Και ανάγκη έχει ο κόσμος της Θεσσαλίας για να πιει, να ζήσει, να συνεχίσει να παράγει. Όχι κατασπατάληση του νερού αλλά ορθολογική χρήση. Ταυτόχρονα, όμως, χρειάζεται να λειτουργήσουν και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια για να έχουμε παραγωγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και με σύμμαχο τη φύση. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε και προειδοποιούμε.

Ενώστε δυνάμεις για να κερδίσουμε το μέλλον της Θεσσαλίας και της χώρας για τους ανθρώπους που ζουν, που παράγουν και δημιουργούν», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Θρίλερ στην Θεσσαλία: Βρέθηκαν και άλλα οστά ανθρώπου στις όχθες του Πηνειού! (Video)

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ανεύρεσης ανθρώπινων οστών στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στον Πηνειό, κοντά στο φράγμα της Γυρτώνης. Νέο Ηράκλειο: Ανατριχίλα - Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά μέσα σε κάδο!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το onlarissa.gr, μετά τα ευρήματα της περασμένης Τρίτης, όταν και συλλέχθηκαν οστά που κατά τις πρώτες πληροφορίες ανήκουν σε άνδρα, χθες οι εργαζόμενοι στην περιοχή βρέθηκαν μπροστά και σε άλλα μακάβρια ευρήματα.

Πηνειός νεκρή

Υπενθυμίζεται πως πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Τρίτης, οι εργαζόμενοι στο σημείο καθαρισμού της πλωτής κατασκευής συγκράτησης φερτών υλικών στο ποτάμι πριν το φράγμα εντόπισαν ένα κρανίο μέσα στη λάσπη, κάλτσες με οστά, το κάτω μέρος μιας φόρμας που είχε επίσης οστά και υπολείμματα οστών, όπως και ένα ροζ παπούτσι αθλητικό. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα οι εργασίες καθαρισμού γίνονται προσεκτικά, κάτι που ζήτησε και η ΕΛ.ΑΣ. με έγγραφό της προς την αρμόδια υπηρεσία.

Η ιστορία προφανώς περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, με την ιατροδικαστική υπηρεσία αρχικά να καλείται να δώσει μία πρώτη εκτίμηση για τα νέα ευρήματα και τον έλεγχο DNA που θα γίνει στην Αθήνα, να ρίχνει το καθοριστικό «φως» στην υπόθεση.

Σοκ στην Λάρισα: Σκελετός βρέθηκε στον Πηνειό!

Σοκ στην Λάρισα: Σκελετός βρέθηκε στον Πηνειό!

Σοκ στην Λάρισα! Σκελετός βρέθηκε στον Πηνειό! Μυστήριο καλύπτει ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε στο φράγμα της Γυρτώνης το μεσημέρι!

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες από το σημείο που εντοπίστηκε ο σκελετός βρέθηκαν επίσης μία ζακέτα και ένα παπούτσι. Φρίκη στην Κρήτη: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός σε μινωικό λατομείο και δεν είναι αρχαίος!

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανήκει στην Βάσω Κουκουνασούλη – Σιλεβίστα που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στη Λάρισα πριν από αρκετούς μήνες.

Λάρισα σκελετός Πηνειός

Αυτή τη ώρα σπεύδει στο σημείο η αστυνομία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share