Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χαμός με τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή: Το ξεχασμένο USB που τον «καίει» και η «πόρτα» του Φιλιππίδη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

25 Αυγούστου 2021 09:46
Χαμός με τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή: Το ξεχασμένο USB που τον «καίει» και η «πόρτα» του Φιλιππίδη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις φαίνεται πώς υπάρχουν στην υπόθεση του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη. Αίτημα να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας για να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για “κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, βάσει του 384/Α του Ποινικού Κώδικα” έκανε ο συνήγορος θυμάτων του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Βλάχος, προβλέποντας ότι η υπόθεση θα κλείσει οριστικά τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, ο άνθρωπος που έκανε πρώτος μήνυση στον Δημήτρη Λιγνάδη, «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε στο Live News. Μεταξύ άλλων περιέγραψε με λεπτομέρειες τι του έκανε ο σκηνοθέτης καθώς και την τακτική που φέρεται να ακολουθεί στα θύματά του.

Μπορεί, όπως έχει καταγγελθεί, το laptop μέσω του οποίου ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, «έδειχνε πορνογραφικό υλικό στα ανήλικα θύματά του» να έκανε φτερά και στην οικία του να βρέθηκε νέος, φρεσκοαγορασμένος, «καθαρός» φορητός υπολογιστής, χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία.

Δημήτρης Λιγνάδης

Αλλά έβγαλε… λαγό, ο έλεγχος της αστυνομίας, όπως μας αποκαλύπτει ο συνήγορος θυμάτων του πάλαι ποτέ κραταιού σκηνοθέτη και ηθοποιού, Γιάννης Βλάχος. «Βρέθηκε μεταξύ των πενιχρών στοιχείων ένα ξεχασμένο usb (σ.σ. stick) Kingston στον πάτο της στυλοθήκης του. Είχε καλυφθεί από στυλό και δεν φαινόταν» μας λέει ο γνωστός νομικός. «Το στικάκι αυτό περιέχει πορνογραφικό υλικό με ανήλικο. Αυτό που δεν βρέθηκε στο laptop».

Ο κ. Βλάχος έκανε αίτημα να σταλεί αντίγραφο της δικογραφίας για να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για «κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, βάσει του 384/Α του Ποινικού Κώδικα», όπως αναφέρει το sputnik.gr.

«Πόρτα» από τον Φιλιππίδη στον Λιγνάδη

Μία θεατρική παράσταση που θα αφορά την επανάσταση του 1821 φαίνεται πώς ετοιμάζει ο Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τριπόλεως.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στις εφημερίδες Espresso και On Time, ένας από αυτούς που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι και ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου, ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και ακολούθησε η προφυλάκισή του. Ο ίδιος προσπαθεί να μη φαίνεται πολύ στις φυλακές, να κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ εργάζεται και στα μαγειρεία.

Φιλιππίδης Λιγνάδης

Μέχρι τώρα 10 άτομα συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο σκηνοθέτης που προφυλακίστηκε για βιασμό και κακοποίηση αγοριών.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται θεατρική ομάδα στις συγκεκριμένες φυλακές.

Πάντως, μεταξύ των συμμετεχόντων δεν θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς απάντησε αρνητικά σε σχετική πρόταση που του έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τα δύο ρεπορτάζ, παρόλο που οι δύο άνδρες μένουν στον ίδιο θάλαμο και περνούν αρκετές ώρες μαζί, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να ασχοληθεί με τη θεατρική παράσταση, καθώς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share