Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Αθήνα, Άλιμο και Ρέντη

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ

25 Αυγούστου 2021 08:27
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Αθήνα, Άλιμο και Ρέντη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματίσει για σήμερα, Τετάρτη, 25 Αυγούστου, ο ΔΕΔΔΗΕ, σε αρκετές περιοχές της Αττικής, στις οποίες περιλαμβάνονται η Αθήνα, ο Άλιμος και ο Ρέντης.

Αναλυτικά οι πίνακες με τις περιοχές της Αττικής:

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Αθήνα, Άλιμο και Ρέντη

«Βόμβα» από τη ΔΕΗ: Η συνεργασία που αναστατώνει την αγορά

«Βόμβα» στην αγορά ρίχνει η ΔΕΗ, η οποία προχωρά σε μια σπουδαία συνεργασία, που θα αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, νέα φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 1,9 GW δρομολογεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Δυτική Μακεδονία, καταθέτοντας τον προηγούμενο Φεβρουάριο αιτήσεις στον ΑΔΜΗΕ για τη σύνδεση των πάρκων στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, από τα έργα αυτά, ένα σημαντικό μέρος προορίζεται για το κοινό εταιρικό σχήμα με τη RWE Renewables (θυγατρική της γερμανικής RWE), στο πλαίσιο της αδειοδοτικής «ωρίμανσης» από τη θυγατρική της ΔΕΗ των φωτοβολταϊκών που θα εισφέρει στην κοινοπραξία, με την εταιρεία πάντως να έχει κάνει και μια άσχημη κίνηση αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Joint Venture των δύο εταιρειών αναμένεται να συσταθεί και να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο, χωρίς δηλαδή να υπάρξει κάποια καθυστέρηση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο προέβλεπε την «πρεμιέρα» της κοινοπραξίας εντός του φθινοπώρου.

Έτσι, καθώς η θυγατρική της ΔΕΗ έχει πλέον λάβει οριστικούς όρους σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ για όλο το «πράσινο» χαρτοφυλάκιο των 1,9 GW, αυτό σημαίνει πως έχει «κλειδώσει» τη σύνδεση στο δίκτυο του συντριπτικά μεγαλύτερου ποσοστού των πάρκων με τα οποία θα συμπράξει με τη RWE, πριν ενεργοποιηθεί η εν λόγω σύμπραξη.

ΔΕΗ νέα συνεργασία

Με βάση τη συμφωνία των δύο εταιρειών, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και RWE θα εισφέρουν στο κοινό εταιρικό σχήμα έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW εκάστη. Η ανάπτυξη των πρώτων φωτοβολταϊκών μονάδων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η «συμμαχία» επισφραγίσθηκε τον Φεβρουάριο, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας έπειτα από τις εγκρίσεις του Συμφωνητικού Συνεργασίας (Head of Terms) από τα Διοικητικά Συμβούλια των εμπλεκόμενων εταιρειών. Στο Joint Venture η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συμμετέχει με 49% και η RWE (μέσω της RWE Renewables) με ποσοστό 51%.

Μια σημαντική πρόσληψη

Τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει η ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δικτύου 10 χιλιάδων φορτιστών πανελλαδικά στο επόμενο διάστημα, καλείται να υποστηρίξει και να ενισχύσει ο σύμβουλος που θα προσλάβει η επιχείρηση.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης στη ΓΔ Ηλεκτροκίνησης για την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη της επιχείρησης στην αγορά της ηλεκτροκίνησης.

Το ενδεικτικό τίμημα της σύμβασης είναι 1,8 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την πρόσκληση ο σύμβουλος καλείται να παράσχει τις υπηρεσίες του σε τέσσερις διακριτούς τομείς:

  • Σχεδιασμός λύσεων ψηφιακής πλατφόρμας e–MSP τελικής κατάστασης έως την έναρξη του α τριμήνου 2022.
  • Μεσοπρόθεσμη αξιολόγηση και αναδιαμόρφωση του μακροπρόθεσμου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΔΕΗ για την αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα έως την έναρξη του πρώτου τριμήνου του 2022.
  • Μακροπρόθεσμη εξέλιξη του ρόλου της ΔΕΗ ως CPO έως το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
  • Επιτάχυνση της ανάπτυξης του δικτύου φορτιστών ΔΕΗ blue έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό της ΔΕΗ είναι η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό όχημα για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί πανευρωπαϊκά για τη μείωση των εκπομπών CO2, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό και αναγνωρίζοντας το ρόλο της ηλεκτροκίνησης, η ΔΕΗ στοχεύει να δημιουργήσει με γοργούς ρυθμούς το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί η νέα μάρκα – σύμβολο ΔΕΗ Blue.

Σημειώνεται τέλος ότι η ΔΕΗ τοποθέτησε τον πρώτο της φορτιστή στις αρχές του έτους και πρόσφατα έσπασε το φράγμα των 300 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share