Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βούλα: Κερδίζει τη μάχη ο 5χρονος Άγγελος που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Η ιστορία ζωής και η θέλησή του συγκινούν

24 Αυγούστου 2021 10:02
Βούλα: Κερδίζει τη μάχη ο 5χρονος Άγγελος που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η θέληση για ζωή του 6χρονου Άγγελου είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πριν από κάποιο καιρό είχαμε την έκκληση της οικογένειας του 5χρονου Άγγελου Ρεκατσίνα, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό. Ώστε να μπορέσεις ο μικρούλης που έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, να χειρουργηθεί στο εξωτερικό.

Η μαμά του παιδιού είναι η θεολόγος του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου, κα Φωτεινή Καπούτση. Και ο μικρούλης είναι μαθητής του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, το ποσό συγκεντρώθηκε και το παιδί ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου την Τρίτη 25 Μαίου χειρουργήθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο GOSH. Ο όγκος διαμέτρου 5,5 εκατοστών αφαιρέθηκε και η ανταπόκριση του παιδιού είναι ιδιαίτερα καλή.

Βούλα 5χρονος Άγγελος

Αμέσως μετά το παιδί ταξίδεψε στην Ιταλία για να υποβληθεί σε στοχευμένες θεραπείες στον εγκέφαλο. Καθώς οι γιατροί έκριναν ότι μόνο η θεραπεία με ακτίνες proton beam, μπορεί να έχει τη μικρότερη δυνατή βλάβη στον εγκέφαλο του. Ο κόσμος για ακόμη μια φορά τον στήριξε και συνέδραμε στο να πραγματοποιηθεί το κοστοβόρο ταξίδι και η θεραπευτική αγωγή.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 3Β και την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της κ. Γεώργιος Ντούτσουλης ενημερώνει τον κόσμο για την πορεία της υγείας του μικρού μαχητή. Αφού πλέον επέστρεψε από την Ιταλία και ολοκλήρωσε επιτυχώς τον κύκλο των ακτινοθεραπειών.

Όλα τα νεότερα σχετικά με την υγεία του 5χρονου Άγγελου

Με μεγάλη μας χαρά σας μεταφέρουμε μήνυμα τις μητέρας του μικρού Άγγελου ο οποίος επέστρεψε από την Ιταλία έχοντας ολοκληρώσει το κύκλο των ακτινοθεραπειών. Συνεχίζουμε να παραμένουμε κοντά στην οικογένεια του Άγγελου όπως και σε όποιον άλλο συνάνθρωπό μας χρειάζεται ανάγκη.

<<Ο Άγγελος ολοκλήρωσε τις θεραπείες του. Άντεξε και επιστρέφει σπίτι γερός και δυνατός, χάρις των ικανών γιατρών του και της αγάπης που του δείξατε.

Για εμάς είναι θαύμα που τον βλέπουμε να τρέχει και να παίζει να μη διαφέρει από τα άλλα παιδάκια.

Έχουμε μπροστά μας εξετάσεις και παρακολούθηση ανά τρίμηνο και προσευχόμαστε να μην ξαναβγεί ο όγκος στη διετία και να περάσει η 5ετια χωρίς επιπλοκές. Με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζουμε ποτέ να μην ξαναμπεί σε τέτοιες περιπέτειες.>>

Ευχαριστούμε και εμείς με την σειρά μας όλους εσάς που συνδράματε στην προσπάθεια του Συλλόγου του 6ου Νηπιαγωγείου Βούλας όπου φοιτά ο Άγγελος. Να είστε όλοι καλά.

Για το μικρό Άγγελο Ρεκατσίνα Αγαπητοί φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά σας μεταφέρουμε μήνυμα τις μητέρας του μικρού Άγγελου...

Posted by 1o Δημοτικό Βούλας ΣΓΚ on Friday, August 20, 2021

Κοριτσάκι που γεννήθηκε με ένα τεράστιο όγκο στο πρόσωπο μεταμορφώθηκε εντελώς - Δείτε πως είναι σήμερα (Video)

Αυτό το κοριτσάκι γεννήθηκε με έναν τεράστιο όγκο στο πρόσωπό του και οι γονείς του ανησυχούσαν για το μέλλον αυτού του παιδιού. Ευτυχώς, βρήκαν έναν εξαιρετικό χειρουργό στη Νέα Υόρκη, και μετά από δύο χρόνια θεραπειών, αυτό το μικρό κορίτσι έχει υποστεί μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση.

Ο Joe και η Jennifer McGillis από τη Μοντάνα ήθελαν πολύ να γίνουν γονείς. Παρά το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη της Jennifer και η διαδικασία του τοκετού πήγαν πολύ καλά, και οι δύο γονείς έπαθαν ένα σοκ όταν είδαν πως η κόρη τους γεννήθηκε με ένα τεράστιο όγκο στο αριστερό της μάγουλο.

Ήταν ένας καλοήθης όγκος, που μέχρι τότε τουλάχιστον, ήταν ακίνδυνος. Αυτό όμως θα δημιουργούσε προβλήματα στην Sloan καθώς μεγάλωνε. Παράλληλα δείτε άλλη μια συγκινητική ιστορία με έναν μπαμπά που φωτογραφίζει την τελευταία βλεφαρίδα της κορούλας του που κάνει χημειοθεραπείες δίνοντας την πιο δύσκολη μάχη της.

Κοριτσάκι που γεννήθηκε με ένα τεράστιο όγκο στο πρόσωπο μεταμορφώθηκε εντελώς - Δείτε πως είναι σήμερα

Το χειρουργείο απαιτούσε μια τομή κάτω από το μάτι του παιδιού

Θέλοντας να χαρίσουν μια φυσιολογική ζωή στο κοριτσάκι τους, ο Joe και η Jennifer αποφάσισαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης. Η διαδικασία δεν θα ήταν εύκολη, και έπρεπε να μεταβούν στη Νέα Υόρκη για να δουν έναν ειδικό, που ονομάζεται Δρ. Milton Waner.

Ο Joe, η Jennifer και το κοριτσάκι τους, πήγαν να συναντήσουν τον γιατρό για να πάρουν μια γνώμη. Η χειρουργική επέμβαση έμαθαν πως απαιτούσε μια τομή ακριβώς κάτω από το μάτι του παιδιού, και άλλη μία μεταξύ της μύτης και του μάγουλου. Θα ήταν μια λεπτή διαδικασία, ενώ η κύρια δυσκολία ήταν να αποφευχθεί η επαφή με τα νεύρα του προσώπου της.

Όταν ήρθε η ώρα για το χειρουργείο της Sloan, η Jennifer έμεινε στο πλευρό της κόρης της μέχρι ν’ αρχίσει η επέμβαση. Ήταν μια περίπλοκη διαδικασία, και παρά τον εξαιρετικό γιατρό τους, και οι δύο γονείς ένιωθαν κυριευμένοι από το άγχος. Η διαδικασία διήρκεσε πάνω από 5 ώρες αλλά ευτυχώς στο τέλος πήγαν όλα καλά!

Λόγω του τεραστίου μεγέθους του όγκου, ο Δρ. Waner δεν ήταν σε θέση να τον αφαιρέσει όλο μαζί από την αρχή, και πρότεινε στους γονείς του κοριτσιού να του το πάνε άλλες 2 φορές, για να αφαιρέσει και τον υπόλοιπο όγκο. Έτσι, θα μπορούσαν οι μυς του προσώπου της να αναπτυχθούν σωστά.

Ευτυχώς όλα πήγαν τέλεια στο χειρουργείο

Όσον αφορά το πώς τα πήγε η κόρη τους με τη διαδικασία, η Jennifer είπε, «Όλα πήγαν τέλεια! Δεν φοβήθηκε καθόλου.» Τη δεύτερη επέμβαση την έκανε όταν ήταν 14 μηνών. Φέτος, στην ηλικία των 2, έχει ολοκληρωθεί και η τελευταία της επέμβαση, και αφαιρέθηκε με επιτυχία το σύνολο του όγκου.

Χωρίς αμφιβολία, τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά. Και οι δύο γονείς είναι ικανοποιημένοι με την αξιοσημείωτη μεταμόρφωση του κοριτσιού τους. “Ένα θαύμα. Μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή,” είπε η Jennifer .

Καθ’ όλη τη διετή δοκιμασία της, η Sloan ήταν ένα γενναίο κορίτσι. Χάρη στη φροντίδα των γονιών της οι οποίοι θα έδιναν τα πάντα για το μέλλον της κόρης τους, η Sloan τώρα θα μεγαλώσει με ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο στο πρόσωπό της



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share