Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 26 Αυγούστου

Ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

24 Αυγούστου 2021 09:30
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 26 Αυγούστου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πανελλαδική στάση εργασίας 10:00 – 15:00 προχωρά την Πέμπτη (26 Αυγούστου), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά της covid-19.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και στην Περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα διαλύσει την δημόσια υγεία και καταθέτει αίτημα αναστολής και ακύρωσής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΠΟΕΔΗΝ Πανελλαδική στάση εργασίας

Απελπισία στους ανεμβολίαστους: Tα 5+1 μέρη που θα τους απαγορεύεται η είσοδος από 1/9 - Το μέτρο που θα τους κάνει να εμβολιαστούν

Ανεμβολίαστοι: Νέες ανακοινώσεις με περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους έρχονται σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου. Η κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει ότι περίπτωση νέου γενικού lockdown δεν υπάρχει. Ακόμα και αν το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπήσει με σφοδρότητα τη χώρα. Παράλληλα, δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν για τα σχολεία. Οι «κανόνες» για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Και αυτό γιατί πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα και είναι στο χέρι του καθενός να προφυλάξει τον εαυτό του. Μίνι…lockdown αντίθετα θα ισχύσει για όλους τους ανεμβολίαστους. Οι οποίοι από τις αρχές του επόμενου μήνα θα δουν μια σειρά από μπλόκα να υψώνονται μπροστά τους.

Τα 5+1 απαγορευμένα μέρη για τους ανεμβολίαστους

Την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την κυβέρνηση η λίστα με τα 6 μέρη στους κλειστούς χώρους. Των οποίων θα απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο: 1) Εστιατόρια, 2) καφέ, 3) μπαρ, 4) θέατρα, 5) κινηματογράφοι και 6) γήπεδα από 1/9 θα είναι απαγορευμένα μέρη για τους ανεμβολίαστους.

Το σκεπτικό πίσω από την κυβερνητική στρατηγική είναι ότι η έξοδος για ψυχαγωγία σε αντίθεση με την εργασία ή τις αγορές αγαθών δεν αποτελεί ανάγκη. Συνεπώς, εφόσον οι μη εμβολιασμένοι αρνούνται να προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Ενώ όλα τα εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα, η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας υπερισχύει της δικής τους επιλογής για διασκέδαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άλλωστε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών:

«Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί κι αυτό είναι άδικο».

Το νέο μέτρο από 1/9 που θα κάνει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, από την κυβέρνηση. Οι πρώτες πληροφορίες τα χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά ασύμφορα για εκείνους που αρνούνται τα εμβόλια.

Θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Μόνο έτσι, ώστε θα εξασφαλίσουν την αγορά των rapid ή self test. Όπως έχει τονιστεί οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα από τον Σεπτέμβρη, οφείλουν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, κόβονται μαχαίρι τα δωρεάν self test σε εργαζόμενους. Πλέον οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να μην εμβολιάζονται, θα πληρώνουν από την τσέπη τους εργαστηριακό τεστ.

Οι υποχρεώσεις των ανεμβολίαστων εργαζομένων

Αν κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί αποφασίσει να παραμείνει σπίτι, απέχοντας από πολλές δραστηριότητες, δεν θα αποφύγει το rapid test. Όπως φαίνεται θα είναι υποχρεωτικό για την είσοδο του στον χώρο εργασίας του.

Η κυβέρνηση προχωρά έτσι, σε μία ύστατη προσπάθεια με σκοπό να πειστούν όλο και περισσότεροι για τον εμβολιασμό τους. Με λίγα λόγια, η ζωή θα γίνει δύσκολη τόσο στον εργασιακό βίο, όσο και στην διασκέδαση των ανεμβολίαστων, καθώς θα πρέπει να πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους, κάτι που ισοδυναμεί έμμεση μείωση μισθού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share