Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Γιάννης Κανελλόπουλος

«Έφυγε» ξαφνικά σε ηλικία 64 ετών

23 Αυγούστου 2021 19:52
Πέθανε ο Γιάννης Κανελλόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας από τους μακροβιότερους, πιο ικανούς αλλά και πλέον αγαπητούς Έλληνες φωτορεπόρτερ, ο Γιάννης Κανελλόπουλος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. «Έφυγε» ξαφνικά το πρωί, σε ηλικία μόλις 64 ετών, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του Γιάννη Κανελλόπουλου ήταν απόλυτα συνυφασμένο με τη φωτογραφία, το κυνήγι της είδησης, το δρόμο αλλά και τις τέχνες καθώς το πολιτιστικό ρεπορτάζ ήταν πάντα η μεγάλη του αδυναμία.

Επί δεκαετίες έδινε το δυναμικό παρών σε κάθε σημαντική καλλιτεχνική εκδήλωση. Αποτύπωσε μέσα από το φακό του αμέτρητες παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, εικαστικών τεχνών και χορού που ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη. Ήταν πάντα εκεί: Στην είσοδο και στα σκαλιά του Ηρωδείου, στα παρασκήνια του θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου, στις μεγάλες συναυλίες του Λυκαβηττού, στις διοργανώσεις του Rockwave Festival αλλά και σε κάθε θέατρο, σε κάθε μουσική σκηνή, σε κάθε γκαλερί της Αθήνας. Ωστόσο νωρίτερα ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του στην Κρήτη μετά από τροχαίο.

Πέθανε ο Γιάννης Κανελλόπουλος

Πάντα ευγενής, παθιασμένος, αποφασισμένος να αιχμαλωτίσει την καλύτερη εικόνα αλλά και εξαιρετικά φιλικός με τους συναδέλφους του, φωτογράφους και δημοσιογράφους, στους οποίους πολύ συχνά έδινε τα φώτα του, πάντα πρόθυμος και με το χαμόγελο στα χείλη. Γι' αυτό και η ξαφνική απώλειά του βύθισε στη θλίψη όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά χρόνια.

Ο Γιάννης Κανελλόπουλος ξεκίνησε το ’78 για τη Ρώμη με στόχο να σπουδάσει σκηνοθεσία. Στη διαδρομή άλλαξε γνώμη και κατέληξε στη Στοκχόλμη. Έμαθε τα σουηδικά, το πώς το φως τυλίγει τα πρόσωπα που φωτογράφιζε, καθώς και τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και τέχνης. Αρχικά φωτογράφιζε μόδα για τρία χρόνια. Στη συνέχεια δοκίμασε το ελεύθερο ρεπορτάζ.

Στην «Πρώτη» και την «Καθημερινή», όπου ήταν υπεύθυνος φωτογραφικού τμήματος. Τελικά τον κέρδισε το πολιτιστικό ρεπορτάζ και συνεργάστηκε με όλα σχεδόν τα περιοδικά, κυρίως τον «Ταχυδρόμο», και τις εφημερίδες του ελληνικού τύπου. Ο Γιάννης Κανελλόπουλος, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, ο θάνατός του ήταν απρόσμενος και γι’ αυτό ερευνώνται τα αίτια, την ώρα που βρισκόταν για πρωινό μπάνιο στην παραλία, οπότε και τον ανέσυραν από τη θάλασσα.

Όπως ήταν επόμενο, η κοινωνία της Νέας Μανολάδας, βυθίστηκε στο πένθος, με τη Δόξα, να εκδίδει και συλλυπητήρια ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου ΑΠΟ Δόξα Νεας Μανωλαδας εκφράζουν τη θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Γενικού μας αρχηγού Αλέξανδρου
Κανελλόπουλου για την απώλεια του αγαπημένου σε όλους μας “φωτογράφου” θείο Γιάννη , όπως όλοι τον αποκαλούσαμε ! Καλό ταξίδι ! Ως ένδειξη πένθους το Δ.Σ. του σωματείου, αντί στεφάνων, αποφάσισε να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό στο Κ.Υ. Με εκτίμηση, ΔΣ”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share