Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κιλκίς: Σε αναστολή 29 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους

23 Αυγούστου 2021 16:36
Κιλκίς: Σε αναστολή 29 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε αναστολή εργασίας μπαίνουν οι 29 εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές στο Κιλκίς μετά την άρνηση τους να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό που καλπάζει τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας. Από τις 16 Αυγούστου όσοι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές, δεν έχουν εμβολιαστεί μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής. Οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προκειμένου να απομακρυνθούν από τις δομές οι αρνητές των εμβολίων.

Σύμφωνα με το eidisis.gr από τους ελέγχους που έγιναν στον νομό Κιλκίς διαπιστώθηκε ότι 29 εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί και έτσι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής. Παράλληλα δείτε και την πρώτη δήλωση του Νίκου Οικονομόπουλου μετά το εξιτήριο (ο τραγουδιστής νοσηλευόταν με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό).

ενδεχόμενο lockdown

Οι έλεγχοι έγιναν στις εξής δομές του Κιλκίς:

  • Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κιλκίς
  • Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας
  • Ο Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς
  • Στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΒηματίΖΩ με τη σχετική δομή προστασίας.

Στον Οίκο Ευγηρίας Κιλκίς από τους 35 εργαζόμενους βρέθηκαν μόνο τρεις που δεν είχαν εμβολιαστεί. Τρεις ήταν οι ανεμβολίαστοι και στο Κοινωνικό Κέντρο στήριξης, όλοι τους συμβασιούχοι, σε σύνολο 17 εργαζομένων. Σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν άμεσα, η διοίκηση του κέντρου θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την αντικατάσταση τους.

Στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κιλκις, από τους 33 εργαζόμενους οι δέκα έχουν επιλέξει να μη κάνουν το εμβόλιο. Στο ίδιο πρόγραμμα στην Παιονία υπάρχει μόνο ένας ανεμβολίαστος σε 16 εργαζόμενους. Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη δομή ΒηματίΖΩ καθώς στο σύνολο των 41 εργαζομένων οι 12 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τεράστια εξέλιξη: Υποχρεωτικό... με τη βούλα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Υποχρεωτικό με κάθε επισημότητα γίνεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αφού ελληνικό δικαστήριο και, συγκεκριμένα, στο Κιλκίς, έκρινε συνταγματικό το συγκεκριμένο νόμο, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται. Η γυναίκα επικαλέστηκε την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, σύμφωνα με το eidiseis.gr, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share